More

    Sărbătoarea Floriilor a umplut bisericile

    biserica

    Intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, sau Floriile, a fost sărbătorită ieri(n.r. duminica) în toate bisericile ortodoxe şi greco-catolice din municipiul Satu Mare, mii de credincioşi aflându-se, duminică dimineaţa, la slujbele care au avut loc în cinstea acestui eveniment religios. Conform tradiţiei, fiecare credincios a primit câte o crenguţă de salcie sfinţită pentru a le păzi casele şi familiile de boli şi suferinţe.

    Cele mai aglomerate lăcaşe de cult au fost cele ortodoxe. Cu mic, cu mare, lumea a ascultat cu mare atenţie predica, a cântat, s-a rugat cu evlavie pentru iertarea de păcate, pentru sănătatea celor apropiaţi. La Sfânta Liturghie oficiată la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, oficiată de preoţii Vasile Feher şi Dorel Silaghi, au participat şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de viceprimarul Radu Roca. Potrivit rânduielilor bisericeşti, după cuvântul de învăţătură, au fost sfinţite crenguţele de salcie, care au fost duse la casele lor de fiecare credincios.

    Şi Biserica “Sfântul Apostol Andrei” din Curtuiuş a fost plină ieri de Florii. Preotul Viorel Paşca a explicat, în predica sa, importanţa acestei duminici, când Mântuitorul Hristos a intrat în Ierusalim pe mânzul asinei. Totodată, ţinându-se cont de faptul că se intră în Săptămâna Patimilor, preotul Viorel Paşca i-a îndemnat pe credincioşi să postească şi să se roage astfel încât Lumina Învierii lui Hristos să le pătrundă în suflete. Şi aici au fost sfinţite crenguţele de salcie care au putut fi duse acasă de credincioşi. Ultima duminică dinaintea Paştilor a fost sărbătorită cu credinţă şi smerenie şi de greco-catolici, astfel că sute de credincioşi au venit ieri la biserici pentru a marca, la fel ca şi credincioşii ortodocşi, Duminica Floriilor.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE