More

    Leinard Berei de aur la Internaţionalele României

    berei

    O competiţie de mare anvergură s-a desfăşurat în aceste zile la Bucureşti – Internaţionalele României la lupte greco-romane. Au fost prezenţi peste 200 de sportivi din 24 de ţări. Din elita luptătorilor au făcut parte şi trei sportivi de la CS Satu Mare-Cetate Ardud, care se află în pregătire cu loturile naţionale de juniori şi cadeţi.

    La juniori, Cristian Szabo la 74 de kg nu s-a clasat, iar la cadeţi, Sabinel Lobonţ la 50 de kg a intrat în primii opt. Performerul a fost şi de această dată Leinard Berei (100 de kg), care a bătut tot ce i-a stat în cale, la cadeţi. Deşi adversarii au fost de calibru, Berei a măturat, la propriu, salteaua cu aceştia. În finală, sportivul din Ardud l-a întâlnit pe colegul său de la lot, George Tărău de la Crişul Oradea. Leinard Berei a reuşit să îl învingă fără probleme cu 6-0 şi să cucerească medalia de aur.

    Alături de sportivi ar fi trebuit să se afle şi antrenorul lor, Tudor Barbul. Însă acesta a lipsit din motive financiare, clubul neavând bani pentru această deplasare. Ne întrebăm atunci cum va putea să fie acreditat pentru Campionatele Europene de lupte cadeţi din perioada 9-11 mai din Slovacia? Pentru că la această competiţie vor fi prezenţi Leinard Berei şi Sabinel Lobonţ, care, cu siguranţă, vor avea nevoie de indicaţiile antrenorului care i-a format şi care îi antrenează de atâţia ani.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE