More

    Primăria Satu Mare a premiat excelenţa în educaţie

    gest

    Primăria Satu Mare a decis, în premieră, să îi recompenseze atât moral cât şi material pe elevii sătmăreni care au obţinut rezultate deosebite în cadrul olimpiadelor şcolare. Decizia le aparţine primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi viceprimarului municipiului Satu Mare, Radu Roca, care i-au invitat ieri pe cei 26 de elevi, alături de profesorii lor coordonatori, pentru a le înmâna o diplomă şi o sumă de bani, în funcţie de performanţele obţinute. Alături de cei doi edili sătmăreni au mai participat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Claudiu Mondici, şi şeful Serviciului resurse umane din cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar, Călin Durla.

    Primarul Dorel Coica a folosit trei adjective pentru a-i descrie pe elevii olimpici: “Sunteţi talentaţi, deştepţi şi frumoşi”. Edilul şef sătmărean i-a îndemnat pe elevi ca după finalizarea studiilor să revină în municipiul Satu Mare pentru a contribui la dezvoltarea urbei. “Ţinem în mod special să vă premiem. Suntem mândri de voi. Rugămintea mea este să rămâneţi în Satu Mare, ştiu că aici situaţia nu este atât de bună ca şi în Occident dar să rămâneţi alături de noi pentru că avem nevoie de voi. Sunteţi viitorul, voi sunteţi generaţiile care ne veţi asigura nouă pensiile“, a declarat Dorel Coica. În total au fost premiaţi 26 de elevi, alături de profesorii lor.

    Elevii care au obţinut locul I au primit 500 de lei, premiul II – 400 lei, premiul III – 300 lei, iar menţiunile câte 200 de lei. Astfel, au fost premiaţi elevii Bogdan Vasile Botiş de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Dan Alexandra Nicoleta de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Alisa Ştefania Tite de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, Nagy Barbara Yvette de la Liceul de Arte “Aurel Popp”, Madacsy Julia Anna de la Liceul de Arte “Aurel Popp” Satu Mare, Daniel Boboi de la Liceul de Arte “Aurel Popp”, Borbely Szilvia Katalin de la Liceul de Arte “Aurel Popp”, Voropciuc Izabela Maria de la Liceul de Arte “Aurel Popp”, Higyed Janos Bence de la Liceul de Arte “Aurel Popp”, Nagy Daniel de la Liceul de Arte “Aurel Popp”, Iris Roatiş de la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga”, Fogel Peter de la Colegiul Naţional “Kolcsey Ferencz”, Schefler Barna de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”, Schefler Gergo de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”, Boros Zoltan de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”, Cosmina Maria Matioc de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Ştefan Demian de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Tudor Orha de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Kicsi Dora-Gabriela de la Liceul Teoretic German “J. Ettinger”, Farkas Henrietta Erzsébet de la Colegiul Naţional ” Kölcsey Ferenc”, Fabian Armin Vincentius de la Liceul Teologic Romano – Catolic “Hám János”, Reizer Szabina de la Liceul Teologic Romano – Catolic “Hám János”, Czundel Angela Maria de la Colegiul Naţional “Kolcsey Ferenc”, Octavia Zelic de la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”, Berecz Gabriel de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, respectiv Marian Bolintineanu de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE