More

    Patru sătmăreni la “Mureş Marathon“

    caiac

    Asociaţia „Nomad Kayak” din Satu Mare duce mai departe tradiţia caiac-canoe-ul din judeţul nostru. Mai mult, patru sportivi vor participa la a cincea ediţie a competiţiei internaţionale Mureş Marathon. Acesta este un concurs dedicat amatorilor şi se va desfăşura în Defileul Mureşului, în perioada 25-27 aprilie, între Meştera şi Răstoliţa.
    Sătmărenii Rajmond Molnar, Ionuţ Stancovici, Mircea Crişan şi Hallász Attila s-au înscris atât la startul maratonului de 24 de kilometri, cât şi la proba de slalom pe ape repezi.

    La proba de maraton, sportivii vor porni în cursă din localitatea Meştera, de la distanţa de 30 de metri de râu, fiind nevoiţi să se comporte ca o adevărată echipă pentru a ajunge cât mai repede cu ambarcaţiunea la apă, să se îmbarce şi să pornească la drum. Competiţia se încheie în localitatea Răstoliţa.

    În ceea ce priveşte proba de slalom, aceasta constă în traversarea cât mai rapidă a râului prin nişte porţi special amenajate. În cadrul acestei probe sportivii vor avea nevoie de multă îndemânare pentru a-şi putea conduce ambarcaţiunea pe celălalt mal.
    Dani C.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE