More

    Mani Gyenes, pregătiri pentru start

    gyenes

    Chiar dacă în week-end-ul care s-a încheiat majoritatea au sărbătorit Paştele, motociclistul sătmărean Emanuel Gyenes a ales să se antreneze pentru sezonul care stă să înceapă.

    În plus, rider-ul sătmărean ne-a declarat că în proporţie de aproape 100% va fi prezent la începutul anului viitor la cel mai dur raliu din lume, Dakar.

    Pentru a nu-şi ieşi din formă şi pentru a câştiga din nou titlul naţional la enduro şi enduro-cross, Gyenes a alergat cu motocicleta la Baia Mare, Batarci sau Cicârlău, pe zone împădurite şi pe trasee accidentate pentru a fi pregătit aşa cum se cuvine.
    În acest week-end se dă startul Campionatului Naţional de enduro-cross, prima etapă urmând să se dispute la Sebiş, pe Valea Hurezului, în judeţul Arad. Pentru iubitorii sportului pe două roţi vă reamintim că, pe plan intern, Mani Gyenes a devenit de cinci ori campion al României la enduro-cross și de cinci ori la enduro.

    În ceea ce priveşte performanţele din Raliul Dakar, în 2011sătmăreanul a obţinut cu victoria la clasa Maraton. În cadrul celui mai dificil rally-raid din lume Mani s-a mai clasat pe locul 18 la general și pe 4 în Trofeul Amatorilor (aici sunt incluși toți piloții care nu reprezintă în mod oficial un constructor).

    Aşadar, în 13 ani la cârma motocicletelor, pilotul de la Vectra Racing Braşov are cu ce să se laude. Referitor la înscrierile pentru Dakarul din startul anului viitor, Mani ne-a declarat: “Sunt în tratative pentru o nouă participare la Dakar. Înscrierile încep pe 15 mai şi se încheie pe 15 iulie, timp suficient pentru a face rost de bani şi de a mă afla pe lista de start a celui mai dur raliu din lume.“

    Mani va concura în acest an pe un motor Husaberg de 300 de cm cubi.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE