More

    Peste 720 de miei sacrificaţi în Piaţa de vechituri de Paşte

    miei

    De Paştele anului 2014, la punctul special amenajat în Piaţa de vechituri au fost sacrificaţi peste 720 de miei, cu aproape o sută mai mulţi decât de Paştele anului trecut. Cei mai mulţi miei, peste 300 la număr, au fost sacrificaţi de Vinerea Mare.

    Potrivit datelor furnizate de directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuţa, în perioada premergătoare Paştelui la punctul special amenajat în Piaţa de vechituri au fost sacrificaţi 724 de miei. Faţă de anul trecut, când în total au fost sacrificaţi 638 de miei, din care 111 de Paştele Catolic şi 527 de cel ortodox, în acest an au fost sacrificaţi cu 86 mai mulţi. “Ne surprinde şi pe noi numărul mare de miei sacrificaţi în acest an. Nu ne aşteptam la atât de mulţi. Din fericire, pe durata perioadei de sacrificare nu au fost înregistrate evenimente deosebite”, a mai punctat Nicolae Dumuţa.

    Pe zile, cei mai mulţi miei, 306 la număr, au fost sacrificaţi în Vinerea Mare, urmaţi de cei 238 sacrificaţi joi, în timp ce miercuri au fost sacrificaţi 128, sâmbătă – 46 iar marţi, în prima zi, doar 6.

    Numărul mieilor vânduţi în această perioadă în Piaţa de vechituri a fost mult mai mare. Mulţi sătmăreni nu au mai avut răbdare să stea cu mieii la rând la scrificat şi i-au dus acasă vii, imediat după ce au fost cumpăraţi. Potrivit unor estimări, în săptămâna premergătoare sărbătorilor pascale din acest an, în Piaţa de vechituri au fost vânduţi circa o mie de miei.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE