More

    Cum “operează” rromii, turiştii din Paris

    2

    Camerele de supraveghere din Paris au surprins momentul în care un turist care încerca să scoată bani de la un bancomat a fost înconjurat de un grup de cerşetori rromi.

    Un turist de vârstă mijlocie care încerca liniştit să scoată nişte bani de la un bancomat din apropierea catedralei Notre Damme din Paris a fost surprins să vadă cum este înconjurat de un grup de rromi.

    furt rromi

    Aceştia, iniţial păreau că sunt la cerşit, însă ca foarte mulţi care ajung prin toate colţurile lumii, nu caută un loc de muncă, ci merg la furat.

    Acelaşi lucru i s-a întâmplat şi turistului, care, după cum se poate vedea pe imaginile obţinute de pe camere de supravhegere din zonă, a încercat din răsputeri să se lupte cu aceştia păzindu-şi bunurile personale. Pe cât s-a putut, căci fiind depăşit numeric, gen 5 – 1, turistul nu a avut prea multe şanse. Unul încerca să îi ia banii predaţi de bancomat, altul încerca să îi ia bunurile din buzunare, o alta să distragă atenţia, şi tot aşa.

    Autorităţile locale au declarat că astfel de practici sunt din ce în ce mai des întâlnite în Franţa. Au loc numeroase furturi, înjunghieri, şi de fiecare dată hoţii rromi râd nepăsători şi fug. Cetăţenii şi turiştii se tem că nu mai au parte de siguranţă atunci când sunt pe stradă.

    furt rromi

    La Roma este aceeaşi poveste, parcă fără sfârşit. Parisul este unul dintre cele mai populare şi vizitate oraşe din lume, iar autorităţile au decis ca rromii bulgari şi români care nu se pot integra în sistem să fie trimişi acasă. Ce măsuri credeţi că ar putea fi aplicate celor care fac astfel de fapte?

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE