More

    Cum va construi Google X un lift până în spaţiu

    2

    Un fel de „fly me to the moon” ştiinţific.

    Au existat multe zvonuri cum că Google X ar fi conceput deja un lift care să urce în spaţiu, însă informaţia este în mare parte falsă. Spunem că în mare parte şi nu în totalitate, pentru că există intenţia de a realiza aşa ceva în viitorul foarte apropiat.

    Rich DeVaul, coordonatorul echipei de „evoluţie rapidă” a Google X, a confirmat că el şi colegii săi şi-au pus deja minunatele creiere la contribuţie pentru a concepe un lift care să funcţioneze în spaţiu. „Ar fi o investiţie masivă”, a spus el într-un interviu pentru Fast Company, însă, odată construit, „e capabil să te ridice de pe pământ, până în spaţiu, folosind zero energie”.

    Ideea are totuşi limitările ei tehnice, care fac procesul mai greoi: „cablul folosit ar trebui să fie de cel puţin 100 de ori mai puternic decât cel mai puternic oţel pe care îl avem”. Construcţia cablului ar putea fi realizată dintr-un carbon special, însă încă se lucrează la asta.

    Concluziile pe care le tragem? Poate că existenţa acestui lift a fost numai un zvon, însă apariţia lui este numai o problemă de timp. Dacă echipa se va mişca repede în realizarea cablului, în curând vom fi martori la o nouă revoluţie tehnologică venită din partea Google X.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE