More

    Cum scapi de insomnie cu REMEDII NATURALE

    6

    Dacă nu reușești să adormi, nu apela imediat la somnifiere. Încearcă mai întâi să scapi de tulburările de somn cu ajutorul remediilor naturale.

    Tinctura de valeriană

    Cunoscută și sub denumirea de iarba pisicii sau gușa porumbelului, valeriana este folosită în tratarea tulburărilor emoționale și a insomniilor. Poți să folosești planta sub formă de infuzie, pulbere sau tinctură. Tinctura de valeriană mărește perioada de somn și îmbunătățește calitatea acestuia. Pune într-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere de rădăcină de valeriană. Adaugă 2 căni (500 ml) de alcool alimentar de 70 de grade. Închide borcanul ermetic și lasă-l la macerat, timp de 2 săptămâni, într-un loc călduros. Filtrează amestecul și pune-l în sticluțe mici, închise la culoare. Se administrează seara, la ora 7, și apoi înainte de culcare, câte o linguriță de tinctură, diluată cu puțină apă. Fă tratamentul timp de 6 săptămâni.

    Ceaiul de mușețel

    Dacă nu reușești să ațipești încearcă să bei o jumătate de cană cu ceai de mușetel înainte să te pui în pat. Mușețelul contine uleiuri volatile, care reglează somnul. Pune o lingură cu flori de mușețel într-o cană. Toarnă 150 ml de apă clocotită și lasă la infuzat 10 minute.

    Infuzie cu ciuboțica-cucului

    Florile și frunzele sunt bogate în vitamina C și potasiu, calciu și sodiu. Ceaiul se obține astfel: pune într-o cană o linguriță cu flori și tulpini de ciuboțica cucului. Toarnă peste ea 250 ml apă clocotită. Lasă amestecul acoperit timp de 5 minute, după care strecoară-l. Bea cel mult două căni pe zi.

    Ceai de maghiran

    Folosit sub formă de infuzie sau tinctură, maghiranul combate insomniile, anxietatea, migrenele, rinitele, cistitele și crește diureza. Pune peste o linguriță rasă de plantă o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute, după care strecoară amestecul. Acest tratament nu este indicat persoanelor care au suferit un accident vascular și nici hipertensivilor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE