More

    7 orase cu nume obscene!!!

    1

    Geografia este o stiinta fascinanta, chiar daca am ales sa ne specializam, majoritatea dintre noi, in alte domenii. Ca orice stiinta, si geografia are partile ei amuzante. Cum ar fi, de exemplu, cateva nume de orase de pe glob care, pentru orice vorbitor de limba engleza, te trimit cu gandul la cu totul alte chestii decat la niste… orase. Iata o scurta lista mai jos:

    1. Fucking, Austria

    Stai linistit, de pronuntat nu se pronunta asa cum ai pronuntat tu deja atunci cand ai citit. Se pronunta, de fapt, fooking. Locuitorii orasului se numesc fuckingers, iar toate semnele de circulatie pe care este scris numele orasului sunt frecvent furate de diversi amatori de “chilipiruri”. Acesta a fost si unul din motivele pentru care cetatenii orasului au decis in 2004 sa fie schimbat numele orasului. Dar primarul localitatii a aparat ferm numele orasului spunand ca: “Toata lumea de aici stie ce inseamna numele orasului in engleza, dar pentru noi Fucking e Fucking si va ramane Fucking “. Si asa a si ramas…

    2. Anus, Franta

    Este un sat din regiunea franceza Burgundia cu capitala la Dijon. Ce inseamna cuvantul stie toata lumea. Cand vorbesti despre locuitorii lui trebuie sa te referi la cetatenii din Anus ceea ce suna cam ciudat, dar ce mai conteaza, nu trebuie sa luam lucrurile prea in serios.

    3. Dildo (vibrator), Newfoundland

    Orasul Vibrator, asadar, este situat in provincia Newfoundland si Labrador de pe coasta de est a Canadei, compusa din peninsula Labrador si insula Newfoundland (cunoscuta si sub numele portughez Terra Nova).

    4. Intercourse, Pennsylvania

    Orasul al carui nume inseamna sex este o localitate micuta si adormita din Pennsylvania, fiind locuita in general de populatie Amish. Filmul Witness (Martorul) cu Harrison Ford, al carui actiune se petrece intr-o comunitate Amish a fost filmat acolo, asa ca daca ati vazut filmul deja stiti despre ce e vorba.

    5. Blue Ball, Pennsylvania

    Pentru cei care au dificultati in a traduce blue balls in romana, facem noi si traducerea. Numele orasului ar fi in Romania Testicole dureroase, dar mai bine ca nu e in Romania. Oraselul cu nume ciudat se afla la numai cateva mile departare de precedentul Intercourse, si daca te vei deranja sa gasesti niste informatii suplimentare despre el pe internet, iti spunem noi ca nu vei gasi mare lucru. Cert e ca numele orasului provine de la numele hotelului Blue Ball Hotel, care a fost demolat in 1997.

    6. Twatt, Scotia

    In limbajul vulgar englezesc termenul inseamna vagin. De fapt, in Scotia, exista doua orasele care se numesc Twatt, unul in Insulele Shetland Islands si unul in Insulele Orkney. Numele orasului provine de la un vechi cuvant scandinav care inseamna mica parcela de teren.

    7. Nob End, Anglia

    Care in argoul englezesc desemneaza varful organului genital masculin. Locul pe care se afla acum orasul a fost folosit intre anii 1850 – 1870, ca o groapa de gunoi pentru deseurile alcaline. Acestea miroseau foarte urat. Intre timp lucrurile s-au schimbat in localitate, cu exceptia numelui care dainuie locului….

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE