More

    Litoralul sau ştrandurile, alternativele sătmărenilor de 1 Mai

    strand

    Sătmărenii care nu şi-au făcut încă un program pentru minivacanţa de 1 Mai pot apela la agenţiile de turism care mai au încă locuri libere la ofertele din această perioadă, mai ales pe litoral. De asemenea, îşi mai pot petrece această minivacanţă la una dintre staţiunile turistice din judeţ.

    Astfel, cei care doresc să beneficieze de o minivacanță de 1 Mai au de unde alege. Agențiile de turism mai oferă sejururi în stațiunile din țară, dar și în străinătate. “Până în prezent, pentru minivacanţa de 1 Mai locurile sunt ocupate în proporţie de 90%. Mai sunt încă locuri pe litoral, la 180 de lei/persoană pentru trei zile cu mic dejun inclus. De asemenea, mai sunt locuri libere în capitalele europene mai apropiate, gen Budapesta sau Viena, la 90 de euro/persoană pentru trei nopţi de cazare. Însă mulţi sătmăreni aleg să-şi petreacă această minivacanţă în staţiunile mai apropiate pentru că nu vor să meargă atât de departe pentru două-trei zile”, ne-a declarat directorul unei agenţii de turism, Mircea Spătar.

    Potrivit unui sondaj, peste jumătate dintre români vor petrece minivacanţa de 1 Mai împreună cu familia, acasă sau la iarbă verde. Mai puţin de 10% vor alege destinaţiile turistice din ţară sau străinătate. Majoritatea sătmărenilor care și-au cumpărat deja bilete pentru 1 Mai au ales Băile Felix dar și Hajduszoboszlo, Ungaria. Cei care nu vor să plece din judeţ îşi pot petrece această perioadă la una dintre staţiunile turistice din judeţ sau la unul dintre ştranduri, mai ales că majoritatea vor fi deja deschise pe data de 1 Mai.

    Sondajul amintit anterior mai spune că bugetul mediu alocat petrecerii de 1 Mai este de 171 de lei, asemănător celui de anul trecut (179,9 lei). Aproape jumătate dintre respondenţi pun la bătaie mai puţin de 200 de lei, iar 19,7% – peste 500 de lei.
    Silvia Cseh

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE