More

    Serbare câmpenească de 1 Mai la Medieşu Aurit

    medies

    Primăria şi Consiliul Local Medieşu Aurit au organizat ieri, cu ocazia zilei de 1 Mai, o serbare câmpenească, amfitrionul acesteia fiind cunoscutul realizator TV Marius Chiş. Evenimentul, care a fost organizat în incinta târgului de la marginea localităţii, a venit ca o alternativă de sărbătorire a zilei de 1 Mai într-o atmosferă mai plăcută pentru locuitorii comunei.

    Sărbătoarea de la Medieşu Aurit s-a dovedit a fi un succes, sute de medieşeni alegând să-şi petreacă Ziua Internaţională a Muncii în acest mod. Au fost amenajate terase de unde se puteau cumpăra mici, bere şi alte preparate culinare. Printre sutele de participanţi, alături de zeci de tineri social-democraţi sătmăreni, s-a aflat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, respectiv preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, care a stat de vorbă cu oamenii şi s-a bucurat alături de ei la această frumoasă şi reuşită serbare câmpenească. “Este o frumoasă sărbătoare a comunei Medieşu Aurit, organizată de primarul Silviu Zetea şi viceprimarul Radu Iancu, pe care îi felicit pentru această iniţiativă. Ziua de 1 Mai este sărbătorită astfel într-un cadru mai festiv, iar noi ne simţim bine la Medieşu Aurit şi le doresc tuturor sătmărenilor să se simtă la fel în această mini-vacanţă de 1 Mai”, a declarat Mircea Govor.

    Cum era şi normal, alături de medieşeni a sărbătorit şi primarul lor, Silviu Zetea. “Este o serbare câmpenească pentru că suntem la câmpie. Lumea simte nevoia să se relaxeze, să se simtă bine şi ne-am folosit de 1 Mai pentru a organiza această sărbătoare dedicată tuturor locuitorilor comunei noastre. Folosim incinta târgului pentru că este o zonă curată, cu gazon, iar oamenii se pot simţi exact ca la iarbă verde. Mai mult decât atât, vor avea parte şi de un program artistic deosebit”, a spus primarul Silviu Zetea.

    În afară de mici şi bere, cei care au participat la serbarea câmpenească de la Medieşu Aurit au fost desfătaţi şi cu muzică de bună calitate. Pe scena amplasată în incinta târgului au prezentat momente artistice elevii Şcolii de Arte Satu Mare, interpreţii Petrică Mureşan şi Ghiţă Blidar, formaţia Pionierii, surorile Hermina şi Ştefania Hotca şi alţi artişti. Petrecerea a continuat până seara târziu, în ciuda reprizelor de ploaie care au mai înviorat atmosfera.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE