More

    Criminalul Deteşan Ovidiu contestă pedeapsa maximă

    criminal vivien

    După ce în data de 24 aprilie Tribunalul Satu Mare l-a condamnat pe criminalul Vivienei Dragoş la pedeapsa maximă prevăzută de noul Cod Penal – 19 ani şi patru luni de închisoare, ucigaşul Deteşan Ovidiu a atacat cu apel sentinţa judecătorilor sătmăreni în data de 29 aprilie. Cererea acestuia va intra în perioada următoare pe masa magistraţilor de la nivelul Curţii de Apel Oradea. Din câte se pare, şansele ca Deteşan Ovidiu să aibă câştig de cauză sunt destul de mici, având în vedere faptul că în cursul lunii martie judecătorii Curţii de Apel Oradea au respins ca “nefondată contestaţia formulată de contestatarul inculpat Deteşan Ovidiu, aflat în prezent în Penitenciarul Oradea, împotriva încheierii penale nr.41 din 26.02.2014, pronunţată de Tribunalul Satu Mare nr. 261/83/2014/a4”.

    Reamintim că Tribunalul Satu Mare l-a trimis după gratii pentru două decenii pe criminalul Deteşan Ovidiu, cel care a violat-o şi ucis-o cu sânge rece pe Vivien Dragoş. Pronunţarea sentinţei în cauza penală nr. 261/83/2014 a avut loc săptămâna trecută, judecătorul Remus Nemeş precizând pentru reprezentanţii mass media că: “Pedepsele au fost stabilite la maximul prevăzut de lege, ţinând seama de noile limite de pedeapsă stabilite de noul Cod Penal.” Judecătorii Tribunalului Satu Mare l-au condamnat pe Deteşan Ovidiu pentru viol în formă calificată – inculpatul fiind judecat în cadrul procedurii recunoaşterii vinovăţiei – la pedeapsa de opt ani de închisoare, respectiv pedeapsa complementară de cinci ani interzicerea drepturilor. De asemenea, instanţa l-a condamnat pe Deteşan Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat – judecat în cadrul procedurii recunoaşterii vinovăţiei – la pedeapsa de 16 ani şi opt luni închisoare, respectiv pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o durată de cinci ani.

    Tribunalul Satu Mare a contopit pedepsele în conformitate cu articolul 39, aliniatul 1, litera D, din noul Cod Penal, respectiv articolul 45 din noul Cod Penal, în pedeapsa cea mai grea: 16 ani şi opt luni de închisoare, la care instanţa a adăugat un spor de doi ani şi opt luni închisoare. În final, s-a stabilit pedeapsa de 19 ani şi patru luni închisoare, respectiv pedeapsa complementară de cinci ani interzicerea drepturilor. Tribunalul Satu Mare a menţinut arestarea preventivă a inculpatului Deteşan Ovidiu, constatând că nu există constituire de parte civilă în cauză. Hotărârea a fost dată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE