More

    Înfrângere nemeritată la Oradea

    oli

    Olimpia a fost învinsă sâmbătă la Oradea , scor 2-3, după un meci în care câteva decizii controversate ale centralului Chițu din Târgoviște și o eroare de portar au făcut diferența. Bihorenii au început în forță meciul de pe propriul teren, Cigan șutând în primele secunde de joc pe lângă poarta apărată de Bogdan Miron. Golul nu s-a lăsat așteptat, însă FC Bihor a avut nevoie de două penalty-uri pentru a deschide scorul. După un presupus henț în careu la Ene (minutul 3), centralul partidei indică punctul cu var. Cosmin Letan execută lovitura de pedeapsă în dreapta portarului, Miron respinge mingea, iar Răzvan Lupu cade după un duel cu Munteanu iar arbitrul acordă al doilea penalty. Raymond Lukacs marchează pentru 1-0 (5).

    Olimpia își revine rapid.În minutul 17 Gavrilescu îl vede nemarcat pe Bujor și îi pasează în marginea careului mic. Atacantul Olimpiei înscrie cu un șut la colțul scurt și restabilește egalitatea. Galben-albaștrii domină și irosesc alte două oprtunități.
    Contrar cursului jocului, gazdele reușesc să intre la pauză cu avantaj după un corner executat de Bic. Florin Lazăr îi centrează cu capul în 4 metri lui Raymond Lukacs, care reușește dubla (33).

    În partea secundă, Ovidiu Bic se face remarcat. Îl vede pe Miron ieșit din poartă undeva pe la 11 m, trimite un șut plasat de la 35 de metri (59) în plasă și își trece numele pe lista marcatorilor. Trei minute mai târziu, același Bic șutează din unghi direct în portar, iar mingea este respinsă în corner. Replica Olimpiei vine de la Szalkai, care, abia introdus pe teren, șutează puternic în transversală stârnind rumoare în tribună. Jucătorii pregătiți de Tiberiu Csik intensifică suspansul pe finalul partidei după ce marchează un gol spectaculos. Alexandru Boștină trimite un șut din voleu, de la 20 de metri, la colțul lung (81). Prea puțin și, din păcate, Olimpia scapă printre degete un nou rezultat pozitiv cu FC Bihor.

    „Spectatorii care au venit astăzi la stadion nu cred că regretă, pentru că au avut parte de toate ingredintele: 5 goluri, ocazii de poartă, penalty ratat, bară”, este convins tehnicianul Alexandru Pelici. „Satu Mare este o echipă care joacă, vine sus, aduce mulți oameni la finalizare, lasă unele spații între linii. Sunt jucători cu valoare individuală mare”, completează Pelici.

    În schimb în tabăra noastră a fost multă frustrare la final. ”Puteam mai mult și meritam mai mult în acest joc.”au spus la final oficialii Olimpiei care sunt convinși că ambele penalty-uri au fost acordate mult prea ușor.

    În celălalt meci al zilei, în play-out, UTA-Minerul Motru 2-0. În play-off ASA –CS U Craiova 4-1, Metalul Reșița-CSM Vâlcea 0-2, Gloria Bistrița- FC Olt 2-1
    Olimpia joacă miercuri acasă de la ora 18 cu UTA Arad.

    FC Bihor: Smaranda – Letan, Fl. Lazăr, Pascariu, Lupu – Haș (32 Stancu), Bic, Străuț, Fl. Pop – Cigan (68 Sorian), Lukacs (82 Mihuț). Antrenor: Alexandru Pelici.

    Olimpia Satu Mare: Miron – Muntean, Mureșan, Ene, Iuhas – Gavrilescu, Villand, Roghină (60 Rus), Faur (46 Szalkai) – Bujor, Feier (46 Boștină). Antrenor: Tiberiu Csik.

    Arbitri: Marius Chiţu (Târgovişte), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe) şi Marius Bălan (Dej).

    Clasament Play Out
    1 Olimpia Satu Mare 24 pct
    2 CS Mioveni 23
    3 FC Bihor Oradea 22
    4 FCM UTA Arad 15
    5 Minerul Motru 9
    6 FC Universitatea Craiova 6

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE