More

    Concursuri şi programe artistice la Zilele Şcolii “Lucian Blaga”

    festivitate

    La Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga” Satu Mare a debutat ieri cea de-a XI-a ediţie a Zilelor Şcolii. La festivitatea de deschidere au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, consilierii locali Dumitru Fanea, Horaţiu Iura şi Adrian Micle, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, în frunte cu inspectorul şcolar general Mariana Roman şi inspectorii generali adjuncţi Claudiu Mondici şi Szasz Piroska, alţi inspectori şcolari, directori ai altor unităţi de învăţământ, preotul paroh Cristian Vaştag de la Biserica “Buna Vestire”. Oficiile de gazdă au fost făcute de conducerea Şcolii Gimnaziale “Lucian Blaga”, reprezentată de directorul Ioan Gozar şi directorul adjunct Ioan Şepeţan, alături de elevii şi profesorii şcolii.

    Anul acesta se celebrează 119 ani de la naşterea poetului Lucian Blaga şi 18 ani de când dă numele şcolii. După rugăciunea Tatăl Nostru spusă de preotul Cristian Vaştag, a luat cuvântul viceprimarul Marcela Papici, care a spus că cel mai de preţ lucru este spiritul dat de cadrele didactice de la respectiva unitate de învăţământ. Inspectorul şcolar general Mariana Roman a lăudat rezultatele obţinute de elevii Şcolii “Lucian Blaga”. Au mai luat cuvântul Paula Horotan din partea Bibliotecii Judeţene şi directorul Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, Ioan Pop. Activităţile din cadrul Zilelor “Lucian Blaga” au continuat cu un medalion literar susţinut de elevii şcolii, urmat de vernisajul expoziţiilor organizate în holul instituţiei.

    Tot cu ocazia zilelor şcolii, pe parcursul acestei săptămâni se desfăşoară competiţii sportive, un concurs de creaţii literare şi plastice, un concurs de recitare din opera poetului Lucian Blaga, precum şi un concurs de chimie. În cursul zilei de vineri, începând de la ora 12.00, va avea loc festivitatea de premiere pentru o serie de concursuri, respectiv premierea cadrelor didactice pensionare ale şcolii.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE