More

    Marian Valer se zbate în zadar

    valer

    Marian Valer trage de timp cât poate de mult pentru a rămâne în Parlament, singura poziție pe care o mai deține, după ce a fost dat afară, în șuturi, din PSD. Ca să nu rămână total pe drumuri, el tergiversează procesul cu ANI, care l-a declarat incompatibil. Intenția lui este de a prelungi procesul cu Agenția Națională de Integritate, prin diferite tertipuri avocățești până când își termină mandatul de senator. Lucru neacceptat însă de judecători, care doresc să se pronunțe definitiv în acest caz, ce durează deja de aproape o jumătate de an. La termenul de ieri de la Curtea de Apel București, senatorul nimănui a venit cu noi aberante solicitări, anihilate în fașă de judecătorul de serviciu. El a cerut suspendarea procesului, pe motiv că a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva ANI pentru fals în documente oficiale.

    De asemenea, pentru a bloca judecarea cauzei, Marian Valer a solicitat strămutarea dosarului la instanţa superioară, în speță la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta a declarat că a depus o cerere către Consiliul Național de Integritate ( forul care supervizează ANI), spunând că speța sa este asemănătoare cu cea a președintelui ANI, Horia Georgescu, deoarece și acesta apărea în Registrul Comerțului ca administrator la firmă, în paralel cu funția deținută la ANI, deși a susținut că s-a retras oficial din societate. Drept urmare, Marian consideră că ar trebui ca procesul său să fie suspendat.

    În schimb, reprezentantul ANI a susținut în fața instanței că cererea lui Marian Valer este inadmisibilă deoarece nu se cunoaște subiectul plângerii penale înaintate de senator împotriva ANI, cu atât mai mult cu cât o prezumtivă cercetare penală s-ar face „in rem”, adică fără să fie precizată anchetarea unei persoane sau alta. În final, instanța a decis să solicite un punct de vedere oficial din partea Parchetului General în privința plângerii penale depuse de senatorul nimănui, pentru ca apoi procesul să decurgă normal până la un verdict final.
    Marius Oproiu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE