More

    PNL Satu Mare susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi în Colegiul 2

    liberali

    La alegerile din 25 mai, PNL Satu Mare sprijină candidatura fostului ministru Ovidiu Silaghi în Colegiul nr.2 pentru Camera Deputaţilor, respectiv lista de candidaţi a PNL la alegerile europarlamentare, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL. La conferinţa de presă au mai participat academicianul Virgil Enătescu, desemnat preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PNL în urma demisiei fostului ministru Silaghi, şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei Satu Mare a PNL.

    Unica soluţie pentru renaşterea USL
    În urma evenimentelor de la Sâmbra Oilor şi a vizitei premierului Victor Ponta, s-a luat decizia că USL trebuie să continue la nivelul judeţului Satu Mare, a declarat Adrian Ştef. În urma reuniunii Biroului Judeţean de Conducere al PNL Satu Mare, ca urmare a candidaturii fostului ministru Ovidiu Silaghi sub sigla PSD-UNPR-PC, liberalii sătmăreni au decis să susţină candidatura lui Silaghi în Colegiul nr.2 pentru Camera Deputaţilor. Candidatura fostului ministru Ovidiu Silaghi sub sigla PSD-UNPR-PC a fost singura soluţie juridică de a continua colaborarea existentă în cadrul USL. “Întrucât la nivel naţional USL a fost contestată, aceasta a fost varianta la nivel local ca partidele româneşti să îşi poată păstra poziţiile”, a declarat Adrian Ştef. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean a dat asigurări că aleşii PNL vor îndeplini toate promisiunile făcute sub sigla USL. “PNL are identitate. Am atins peste 50% din ceea ce am promis în vara lui 2012”, a afirmat Ştef.

    Liberalii se solidarizează cu Silaghi
    Răspunzând întrebării ce atitudine trebuie să ia liberalii sătmăreni, preşedintele interimar Virgil Enătescu a arătat că “PNL Satu Mare se solidarizează cu şansele fostului preşedinte Ovidiu Silaghi, care a fost membru al PNL timp de 25 de ani, iar în ultimii 12 ani a ocupat funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene”, a declarat Virgil Enătescu. Academicianul a precizat că, înafară de Ovidiu Silaghi, niciun alt liberal sătmărean nu a trecut la PSD, adăugând că fostul ministru a avut motivele sale personale, pe care refuză să le comenteze. “Trebuie să păstrăm existenţa PNL în acest judeţ. Acesta a fost şi motivul pentru care am acceptat să asigur interimatul în această perioadă dificilă”, a declarat Virgil Enătescu. Noul preşedinte interimar a precizat că liberalii sătmăreni vor face tot posibilul pentru a sprijini candidaţii PNL la alegerile europarlamentare.

    Candidaţii PNL la europarlamentare, Silaghi în Colegiul 2
    Viceprimarul Marcela Papici a afirmat că o campanie electorală nu se face în ultimele zile dinaintea alegerilor, PNL Satu Mare lucrând la campania pentru europarlamentare din decembrie 2012. Chiar dacă vor sprijini candidaţii PNL la europarlamentare, liberalii vor fi îndemnaţi să-l voteze pe Ovidiu Silaghi în Colegiul nr.2 pentru Camera Deputaţilor. “Cred că sătmărenii au o singură şansă. Le-am spus şi părinţilor şi fratelui meu, care domiciliază în Colegiul 2, să dea o şansă omului care a făcut şi poate să facă în continuare ceva pentru Satu Mare, căruia nu îi vor trebui doi ani ca să găsească uşa Parlamentului după ce va fi ales”, a declarat viceprimarul Marcela Papici.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE