More

    Ne batem pentru medalii în Bulgaria

    berei

    Pe doi dintre luptătorii de la CS Satu Mare-Cetate Ardud îi aşteaptă o competiţie foarte importantă la sfârşitul săptămânii. Sabinel Lobonţ şi Leinard Berei au pornit ieri spre Bulgaria, unde vor concura la Campionatul European de cadeţi. Samokov este localitatea unde se desfăşoară Europenele, competiţie care a debutat pe 6 mai.

    Sportivii sătmăreni au făcut deplasarea alături de lotul de cadeţi, urmând să intre în concurs duminică. După o pregătire îndelungată alături de componenţii lotului naţional, cei doi sportivi au şanse reale la medalii. Asta cu toate că se află la primul an la această categorie de vârstă. Antrenorul celor doi, Tudor Barbul, va pleca sâmbătă spre Samokov, pentru a fi alături de cei doi luptători. “Sunt şanse să obţinem medalii. În special Leinard Berei, mai ales că antrenorii de la lot au numai cuvinte de laudă la adresa lui. În plus Federaţia Română de Lupte îşi pune toate speranţele într-un rezultat bun înregistrat de acesta“, a spus Tudor Barbul.

    Referitor la categoriile de greutate, Sabinel se va bate la 50 de kg, în timp ce Leinard va concura la “categoria grea“, 100 de kg.

    Le dorim multă baftă celor doi şi aşteptăm veşti bune din Bulgaria.

    Pe lângă cei doi, un alt practicant al luptelor din Satu Mare va concura în acest week-end. Este vorba despre Dacian Barbul, care se află de o bună bucată de timp în Anglia, acolo unde s-a şi reprofilat, fiind un temut luptător în circuitul MMA. Mai mult, englezii îl compară cu marele luptător de K 1, Sammy Shields.

    De această dată Dacian nu va intra în ring ci va concura în cadrul Campionatelor Naţionale de lupte greco-romane ale Angliei. Nu este prima competiţie de profil la care sătmăreanul a obţinut rezultate bune, anul trecut reuşind să urce pe podium în Marea Britanie.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE