More

    Liceul Ortodox a încheiat cu succes Proiectul Comenius

    comenius

    Echipa de proiect a Liceului Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” Satu Mare a participat, în perioada 28 aprilie – 3 mai, la întâlnirea finală a Proiectului Comenius “Let me know you: United in diversity “ care a avut loc la Adyiaman, Turcia. În acest proiect au fost implicate şcoli din România, Polonia, Italia, Spania, Lituania, Bulgaria şi Turcia care, pe parcursul a doi ani, au desfăşurat activităţi comune pe teme educaţionale şi culturale.

    La întâlnirea din Turcia, participanţii au concluzionat că aceste proiecte sunt deosebit de benefice atât pentru elevi cât şi pentru cadrele didactice deoarece fac cunoscute valorile culturale şi spirituale ale fiecărei ţări. Au fost apreciate toate activităţile proiectului desfăşurate de fiecare şcoală parteneră, iar activitatea de la Satu Mare a fost considerată cea mai reuşită şi de suflet pentru toţi participanţii. În acest sens, directorul şcolii din Adyiaman, Hassan Elmas, a afirmat că şcoala parteneră din Turcia nu s-a putut ridica nici măcar la nivelul dansurilor populare româneşti. De asemenea, echipa din Lituania a apreciat nunta tradiţională oşenească prezentată în România, fiind considerată cea mai interesantă temă din proiect. Totodată, au fost impresionaţi de participarea PS Iustin Sigheteanu şi a autorităţilor locale la întâlnirea de la Satu Mare şi de primirea călduroasă de care au avut parte.

    Datorită experienţelor dobândite în acest proiect, Liceul Teologic Ortodox a mai depus în acest an alte 5 proiecte europene pe diferite teme care se vor desfăşura în următorii ani.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE