More

    Liga a IV-a / Victoria lui Imre Nagy

    Un meci care se anunţa interesant s-a jucat sâmbătă, la Satu Mare, pe stadionul Someşul, unde Oarul a primit vizita celor de la Gloria Moftinu Mare în cadrul etapei a 27-a din Liga a IV-a. Derby a fost doar pe hârtie, pentru că echipa gazdă a reuşit să se impună cu 5-0, omul meciului fiind Imre Nagy, fost jucător al Olimpiei, cel care a reuşit o triplă în acest meci. De altfel, Oarul are în lot câţiva jucători care au evoluat la echipa fanion a oraşului. De cealaltă parte, în garnitura de start a Moftinului am văzut câţiva foşti jucători care au îmbrăcat în trecut echipamentul echipei din Oar.
    Someşul Oar a deschis rapid scorul, în minutul 7 prin Nagy, care a reuşit să îl învingă pe goal-keeper-ul de la Moftinu Mare, Cioca. Tot Nagy marchează şi pentru 2-0, în minutul 25, după o greşeală în defensiva oaspeţilor. Pintye stabileşte scorul pauzei, 3-0, după o cursă purtată pe partea stângă şi un şut pe lângă portarul Gloriei.

    După revenirea de la cabine tot Oarul a avut iniţiativa şi la cinci minute de la reluarea jocului, Nagy reuşeşte tripla. Elevii lui Alexandru Botoş au redus motoarele, lăsând câteva spaţii în defensivă, de care însă nu au putut profita jucătorii din Moftin. Scorul final a fost stabilit de rezerva Berci care a înscris în minutul 87. De menţionat că alte bune şanse de gol au fost ratate de Someşul prin Puţi şi Tripon, ultimul ratând din poziţii excelente.

    “Nu am reuşit să marchez, dar mă bucur că echipa a câştigat. Sper să marchez în finala campionatului, dacă vom ajunge acolo şi să ne bucurăm împreună de un titlu pe care nu am reuşit să îl câştig la Oar, de patru ani de când sunt aici“, a spus Tripon.
    “Evoluţia jucătorilor este inexplicabilă. Am început sezonul foarte bine, ne gândeam să terminăm undeva sus. Urmează meciul cu echipa din Căpleni, decisiv pentru locul şase“, a spus viceprimarul comunei Moftin, Iosif Merker.

    Oar: Dobrai – D. Botoş, Sălăgeanu, Silaghi, Pintye (78 Fernea), Pop, A. Botoş (66 Berci), Puţi (52 Glodean), Nagy (63 Mezei), Matei, Tripon (70 Kirner). Antrenor Alexandru Botoş.

    Gloria: Cionca – Szanto, Ari, Marian (61 Oprea), Vaida, Alexuţan, Bihari, Daloş, Tasi, Saraz (19 Cardoş), Bonea. Au mai intrat Cegeny şi Kiss. Antrenor Nicolae Kormos.
    Tot sâmbătă, Apa a învins cu 8-0 formaţia din Crucişor, iar Turul Micula a câştigat la Negreşti cu 1-0.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE