More

    Leinard Berei confirmă, argint la Europene

    lupte

    Duminică, ultima zi a Campionatului European de lupte greco-romane cadeţi din Bulgaria, a adus şi o veste extraordinară în ceea ce-l priveşte pe sportivul de la CS Satu Mare-Cetate Ardud, Lenard Berei. La categoria 100 de kg, sportivul pregătit de Tudor Barbul a reuşit să obţină medalia de argint, o premieră pentru luptele sătmărene după 50 de ani.

    Sportivul sătmărean a avut un parcurs foarte bun, i-a învins pe rând pe sârbul Tamas Bozo, pe polonezul Mateusz Zybala şi pe lituanianul Povilas Danilevicius. În ultimul act, Berei a dat peste georgianul Zviadi Pataridze. Din păcate, diferenţa de vârstă a făcut ca luptătorul din Ardud, aflat la primul an de cadeţi, să fie învins, dar chiar şi aşa, realizarea rămâne una incredibilă.

    Vă reamintim că Berei este pariul lui Tudor Barbul, antrenorul care a crezut în talentul şi capacitatea de muncă formidabilă a acestuia. De altfel, şi federaţia de specialitate îl consideră pe sportivul sătmărean un fenomen al luptelor, aceştia apreciind că de ani buni nu a mai apărut un astfel de talent în România. Mai mult, Berei se pregăteşte în mare parte a anului la Bucureşti, alături de loturile naţionale, unde prestaţiile sale sunt apreciate.

    “Sunt extrem de fericit pentru acest băiat minunat, care ne-a răsplătit pe deplin încrederea şi munca. Am fost cu el în Bulgaria, s-a luptat incredibil, nu ne-a venit să credem că a reuşit să învingă sportivi mult mai bine cotaţi, lituanieni, sârbi, totul culminând cu victoria din faţa lituanianului, principalul favorit la 100 de kg. De peste 50 de ani nu am mai avut un sportiv medaliat la Europene sau Mondiale, ceea ce face această realizare şi mai importantă. Sperăm acum că cineva îşi va întoarce atenţia spre noi. Este păcat să lăsăm un asemenea sportiv de talie mondială să se piardă. Spun de pe acum că îl vom vedea peste şase ani la Jocurile Olimpice“, a spus Tudor Barbul.

    Abia întors luni dimineaţă din Bulgaria, Leinard Berei s-a odihnit până la ora 17.30, când a şi fost prezent la sala de antrenamente din Mădăras, iar astăzi va prezenta medalia într-o conferinţă de presă care va avea loc la Ardud.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE