More

    În grafic cu pregătirile pentru alegeri

    colegiu

    Instituţia Prefectului se află în graficul stabilit în ceea ce priveşte pregătirea alegerilor parţiale din Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către prefectul Eugeniu Avram. De asemenea, judecătorul Mihai Gelu Coman, preşedintele Biroului Electoral Judeţean pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 25 mai în Colegiul Electoral nr. 2, a precizat că au fost validate toate cele şase candidaturi depuse. Loredana Rusu, din partea Autorităţii Electorale Permanente, a precizat că Partidul Forţa Civică a furat startul campaniei în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, fiind dispuse măsurile legale ce se impun pentru intrarea în parametrii legali.

    Pregătirile au intrat în linie dreaptă
    Pentru alegerile parţiale din Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor a fost alocat un buget total de 622.000 lei, din care pentru indemnizaţiile membrilor secţiilor de votare s-au alocat 382.000 lei, pentru bunuri şi servicii 230.000 lei, iar pentru investiţii 10.000 lei, sumă din care a fost achiziţionată tehnică de calcul. De asemenea, sunt necesare 320 de ştampile VOTAT şi 64 de ştampile de control – ştampila cu numărul secţiei, respectiv 65.220 autocolante cu menţiunea VOTAT. La nivelul Colegiului 2 vor funcţiona un număr de 64 de secţii de votare în 47 de locaţii, precum Satu Mare, Apa, Culciu, Medieşu Aurit, Odoreu, Păuleşti, Valea Vinului, Viile Satu Mare. “În data de 9 mai s-a comunicat Autorităţii Electorale Permanente pentru avizare lista cu persoanele propuse pentru funcţiile de preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare, iar în data de 10 mai am primit avizul favorabil pentru aceste persoane propuse. Sunt necesare 320 de ştampile VOTAT şi 64 de ştampile de control. Toate aceste activităţi sunt în curs de desfăşurare, suntem în graficul stabilit, acesta este cel mai important lucru. La nivelul Colegiului 2 vor funcţiona 64 de secţii de votare în 47 de locaţii. În ceea ce priveşte tipărirea buletinelor de vot, azi (ieri, n.red.) se semnează contractul şi hârtia va fi asigurată din rezerva de stat. Cel mai important lucru rămâne faptul că suntem în grafic cu toate sarcinile care ne revin prin lege”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

    Candidaturi validate
    Preşedintele Biroului electoral de circumscripţie, judecătorul Mihai Gelu Coman, a precizat că toate cele şase candidaturi depuse au fost validate, fiind comunicate către Biroul Electoral Central. “Biroul electoral de circumscripţie a procedat la verificarea îndeplinirii condiţiilor formale ale înregistrării candidaturilor, înregistrând în cazul tuturor celor şase candidaturi că acestea îndeplinesc condiţiile legale şi le-a acceptat. A fost înregistrată o singură contestaţie în privinţa unei candidaturi, însă după derularea etapei de control judiciar al acestei candidaturi, aceasta a rămas definitivă. În cursul zilei de ieri, Biroul electoral de circumscripţie a procedat la constatarea rămânerii definitive a candidaturilor pentru Colegiul 2 pentru procesul electoral alegeri parţiale şi a făcut comunicările legale către Biroul Electoral Central”, a precizat judecătorul Mihai Gelu Coman.

    Atenţionări din partea BEJ
    Preşedintele Biroului electoral de circumscripţie, judecătorul Mihai Gelu Coman, a arătat că Partidul Forţa Civică a furat startul campaniei în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, fiind aplicate măsurile legale ce se impun. “Aş vrea să amintesc că data de 10 mai pentru calendarul fixat pentru alegerile noastre este data de debut a campaniei electorale. În această perioadă, până cu 24 de ore înainte de alegeri se desfăşoară campania electorală. Până în prezent a fost o singură sesizare privind încălcarea regulilor privind desfăşurarea campaniei electorale, contestaţie acceptată de către Biroul electoral de circumscripţie. S-a constatat în cazul Partidului Forţa Civică, faptul că prin conţinutul afişajului electoral era făcută propagandă pentru acest partid înaintea debutului campaniei electorale pentru alegerile parlamentare parţiale. Deşi acest partid are înregistraţi candidaţi şi pentru europarlamentare şi pentru acel proces campania electorală era în curs, totuşi s-a adiţionat un afişaj electoral care făcea trimitere la un competitor înscris în procesul electoral pentru parţiale. Contestaţia a fost admisă şi s-a dispus îndepărtarea acelor bannere”, a conchis judecătorul Mihai Gelu Coman. Loredana Rusu, reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, a precizat că deşi măsura a fost contestată de candidatul Sergiu Băbăşan la Biroul Electoral Central, acesta nu a avut câştig de cauză.

    Ordinea pe buletine a fost stabilită
    Preşedintele Biroului electoral de circumscripţie, judecătorul Mihai Gelu Coman, a precizat că ieri, la ora 13.00, a fost stabilită şi ordinea pe buletinele de vot pentru alegerile parţiale în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor. “Ca urmare a tragerii la sorţi pentru stabilirea poziţiei nominale a candidaţilor pe buletinele de vot a rezultat următoarea ordine: Partidul Democrat Liberal, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Poporului Dan Diaconescu şi Partidul Forţa Civică. Tragerea la sorţi s-a desfăşurat azi, 12 mai 2014, ora 13.00 la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 32 Satu Mare, în prezenţa reprezentanţilor partidelor politice”, a mai precizat judecătorul Mihai Gelu Coman.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE