More

    Parcări moderne iluminate şi supravegheate în Micro 16

    parcare

    Garajele inestetice din cartierul Micro 16 au fost înlocuite de parcări spaţioase şi moderne care, atunci când vor fi finalizate, vor fi iluminate şi dotate cu camere de supraveghere. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, însoţit de candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC şi susţinut de PNL la alegerile parlamentare din Colegiul Uninominal nr. 2, Ovidiu Silaghi, de viceprimarul Radu Roca, de city-managerul Dan Băbuţ, de directorul SC Apaserv Satu Mare SA, Dan Stegerean, precum şi de reprezentanţii firmelor constructoare au inaugurat parcările amenajate pe străzile Iasomiei, Capricornului şi Măcieşului.

    Potrivit celor afirmate de primarul Dorel Coica, parcările au fost amenajate, asfaltate şi în scurt timp vor fi iluminate şi vor fi montate camere de supraveghere. “Cetăţenii îşi vor putea lăsa astfel maşinile în aceste parcări iluminate şi supravegheate şi nu vor fi nevoiţi să şi le lase în stradă. Un mare merit pentru amenajarea acestor parcări îl are şi Ovidiu Silaghi care, pe vremea când era ministrul Transporturilor, a asigurat o mare parte din suportul material pentru amenajarea acestor parcări”, a precizat primarul Dorel Coica. La rândul său, Ovidiu Silaghi a apreciat faptul că în municipiul Satu Mare sunt amenajate parcări la nivel european iluminate şi supravegheate care, pe lângă faptul că au creat de trei ori mai multe locuri de parcare decât în perioada în care aici erau garaje, oferă zonei şi un aspect plăcut. City-managerul Dan Băbuţ a mai afirmat că în zona acestor parcări vor fi amenajate locuri de joacă precum şi băncuţe cu măsuţe pentru pensionari.

    În total, în cartierul Micro 16 au fost demolate 580 de garaje construite ilegal în locul cărora au fost amenajate peste 1.400 de locuri de parcare care, în prezent, sunt finalizate în proporţie de 90%. Astfel, au fost redate cetăţenilor peste 30.000 de mp iar valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproape 4,7 milioane de lei. Locurile de parcare pot fi închiriate de sătmăreni cu 200 de lei pe an.

    Primarul Dorel Coica a mai precizat că în scurt timp vor fi demarate lucrările de modernizare a trotuarelor şi străzilor din cartierele Micro 17 şi Carpaţi II.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE