More

    Primarul Coica vrea să facă curăţenie la Teatrul de Nord

    coica

    Urmând modelul aplicat la Transurban, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, vrea să pună capăt sifonărilor din banii publici existente la Teatrul de Nord. Bugetul anual al instituţiei de cultură depăşeşte un milion de euro, edilul şef având informaţii că s-au făcut tot felul de şmecherii pe seama banilor contribuabililor sătmăreni. Primarul Coica a prezentat apoi stadiul lucrărilor edilitare în municipiu, gestul de caritate realizat de patronatul firmei GP Sofa, care a sponsorizat cu aproape 10.000 de lei o casă de tip familial.

    Stop sifonării de bani publici
    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a afirmat ieri, într-o conferinţă de presă, că doreşte un manager care să ştie gestiona banii publici la Teatrul de Nord Satu Mare, iar viitorul manager al instituţiei de cultură va găsi un partener în persoana sa pentru a putea face ordine, respectiv pentru a descoperi modul în care s-au risipit banii contribuabililor. Edilul şef a afirmat că deţine informaţii privind sifonări de bani publici. “Teatrul de Nord a primit în fiecare an peste un milion de euro. Deţin informaţii că acolo s-au făcut şmecherii, la fel ca şi la Transurban”, a declarat primarul Coica. “Nu mai vreau să cheltuim 900.000 lei pe an pentru recuzită din banii publici şi nu o să mai permit scurgeri de bani prin contracte cu diverşi actori care vin din an în Paşte la Satu Mare”, a afirmat edilul şef. Primarul Coica a refuzat să comenteze modul de derulare a concursului pentru postul de manager al Teatrului de Nord, unde a rămas în cursă doar omul de afaceri Vasile Ţăran, subliniind însă faptul că nu e neapărat nevoie ca persoana care va obţine postul să fie actor, însă e obligatoriu să fie un bun administrator. În continuare, edilul şef a arătat că şi la Teatrul de Nord vor fi aplicate măsurile luate la Transurban, unde „lucrurile s-au liniştit”, şoferii fiind monitorizaţi cu GPS-ul, iar alimentarea făcându-se cu cartela.

    Lucrări edilitare în desfăşurare
    Primarul Coica a prezentat apoi stadiul lucrărilor edilitare din municipiul Satu Mare. “Finalizăm lucrările la trotuare pe Bulevardul Lucian Blaga, finalizăm Aleea Ganea. De mâine, începem lucrările în Micro 17, unde vom repara trotuarele şi vom asfalta Bulevardul Independenţei. De asemenea, este gata proiectul de reabilitare a pieţei din Micro 17, încercăm să începem lucrările de săptămâna viitoare”, a declarat edilul şef. Acesta a adăugat că mai trebuie marcate câteva parcări din Micro 16. Toate parcările vor fi retrasate la dimensiunea de 2,5 metri pentru fiecare loc de parcare, nu la dimensiunea anterioară de 2,2 metri, întrucât maşinile sunt prea înghesuite. Primarul Sătmarului a declarat că va propune Consiliului Local ca de acum înainte să fie premiate şi cuplurile care au împlinit 60 de ani de căsătorie.

    Un gest de caritate
    Primarul Dorel Coica a prezentat-o pe Elena Melnikova, patroana societăţii GP Sofa SRL. Prin intermediul Primăriei Satu Mare şi al primarului Coica, firma respectivă a acordat o sponsorizare în valoare de aproape 10.000 lei Casei de tip familial Ana de pe strada Panait Istrati, care găzduieşte zece copii cu handicap. Elena Melnikova a declarat că intenţionează să ajute şi alte case de tip familial din municipiul Satu Mare. Potrivit primarului Coica, firma GP Sofa s-a oferit să contribuie şi la dotarea locuinţelor din viitorul cartier social. Producătorul de canapele GP Sofa este prezent în România de 16 ani, având trei fabrici în Satu Mare, Zalău şi Beclean, în care lucrează 1.500 de angajaţi. Întrucât produsele firmei sunt cerute la export, majoritatea lor fiind livrate lanţului IKEA, GP Sofa intenţionează să se extindă în România, angajând încă 500-600 de muncitori în fabricile sale. Împreună cu primarul Dorel Coica, directorul Liceului UNIO, Gabriela Urs, a anunţat că a primit autorizare pentru învăţământul postliceal cu două profile unice în judeţ.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE