More

    Cuplurile de aur, premiate de Primăria Satu Mare

    cupluri

    Festivitatea de premiere a celor 15 cupluri sătmărene care au împlinit 50 de ani de căsătorie, care a avut loc ieri la sediul Primăriei Satu Mare, a fost onorată de prezenţa candidatului Alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile pentru Parlamentul European, Corina Creţu, şi de candidatul aceleiaşi alianţe, cu susţinerea PNL, la alegerile pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Uninominal nr. 2, Ovidiu Silaghi. Alături de primarul Dorel Coica, cei doi au oferit cuplurilor de aur câte o diplomă de excelenţă şi premiul de 500 de lei din partea Primăriei Satu Mare.

    După cuvântul de deschidere al primarului Dorel Coica, vizibil emoţionată, Corina Creţu a afirmat că se află pentru a doua oară la Satu Mare la o astfel de festivitate.

    “Mă bucur că Primăria şi primarul Dorel Coica continuă să-i cinstească pe cei care au convieţuit atât de mult împreună. Satu Mare este un exemplu de bună convieţuire, valori care trebuie să fie baza unei familii şi a întregii societăţi. Mă aflu la Satu Mare pentru a explica cetăţenilor cât de important este ca România să aibă cât mai mulţi reprezentanţi în Parlamentul Europei”, a mai spus candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare, Corina Creţu, care le-a urat cuplurilor de aur sătmărene viaţă îndelungată şi frumoasă împreună şi alături de cei dragi.

    La rândul său, Ovidiu Silaghi a precizat că astfel de cupluri sunt de admirat.

    “Sunteţi de admirat cu atât mai mult cu cât, de-a lungul vieţii, aţi trecut şi prin perioade bune, şi mai puţin bune. Ne vom strădui ca această creştere economică înregistrată în prezent în România să se reflecte şi în creşterea nivelului de viaţă al dumneavoastră. Am reuşit să reîntregim pensiile iar Guvernul Ponta are în vedere şi alte creşteri ale pensiilor în viitor”, a mai spus candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC cu susţinerea PNL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 2, Ovidiu Silaghi, care le-a urat, de asemenea, viaţă îndelungată împreună, sănătate, bucurii alături de cei dragi. Apoi, alternativ, Corina Creţu şi Ovidiu Silaghi le-au înmânat cuplurilor de aur diplomele de excelenţă şi premiul din partea Primăriei Satu Mare, ocazie cu care s-au şi întreţinut cu membrii acestora.

    Potrivit datelor oferite de directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor (DEP) Satu Mare, Ionel Torja, din 2006 până în prezent, în municipiul Satu Mare au fost premiate, în total, 1.625 de cupluri de aur din care 151 anul trecut şi 45 în primele două trimestre din acest an, aici fiind incluşi şi cele 15 de ieri.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE