More

    TSD Satu Mare, una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară

    DSC_0363

    În mijlocul a peste o mie de tineri social-democraţi sătmăreni, care au umplut până la refuz Casa de cultură a sindicatelor, preşedintele naţional al Partidului Social Democrat, Victor Ponta, le-a înmânat, ieri, prin preşedinţii organizaţiilor locale de tineret, carnetele de noi membri unui număr de 1.158 de tineri. Liderul naţional al PSD a fost însoţit de către preşedintele executiv al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, care a ţinut să sublinieze faptul că PSD Satu Mare a devenit una dintre cele mai puternice organizaţii din România. La eveniment au mai participat europarlamentarii Daciana Sârbu, Corina Creţu, Ioan Mircea Paşcu şi Ovidiu Silaghi, vicepreşedintele naţional al PSD Ioan Rus, preşedintele naţional al Tineretului Social Democrat, Mihai Sturzu, alături de gazde, respectiv preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, deputatul Octavian Petric, respectiv preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret Satu Mare a PSD, Raul Băbţan, şi preşedintele Organizaţiei Municipale de Tineret Satu Mare a PSD, Ionuţ Bujor.

    PSD, cea mai puternică organizaţie politică din judeţ

    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a făcut o scurtă trecere în revistă a perioadei de când a preluat frâiele partidului cu consecinţe extrem de favorabile asupra organizaţiei judeţene, dând asigurări că PSD Satu Mare a devenit cea mai puternică organizaţie la nivel judeţean şi va deveni una dintre cele mai puternice de la nivel naţional.

    “Este o plăcere deosebită să vă avem în mijlocul nostru. Vă mulţumesc pentru că acum trei săptămâni mi-aţi promis că vom avea această întâlnire cu aceşti tineri minunaţi, care sunt noii noştri colegi în PSD Satu Mare. Şi nu sunt puţini. Sunt 1.158 de noi membri cu acte în regulă, domnule preşedinte Victor Ponta. Vă asigur că partidul este pe mâini bune. Am un singur regret: că noi, la Satu Mare, suntem doar 60% din electoratul românesc. Dacă am fi în altă zonă vă asigur că ne-am bate de la egal la egal cu cele mai puternice organizaţii din ţară. Dar şi aşa vă asigur că PSD Satu Mare este o organizaţie foarte puternică şi unită. Organizaţia Satu Mare a fost împrăştiată şi le mulţumesc colegilor mei că împreună cu mine am reuşit să refacem Organizaţia Judeţeană. Ba, mai mult, am reuşit să punem pe picioare Organizaţia de Tineret, aşa cum nu a mai fost vreodată. Îi mulţumesc în special preşedintelui Organizaţiei Judeţene de Tineret Satu Mare, Raul Băbţan, care a transformat organizaţia în cea mai puternică organizaţie de tineret din judeţ”, a precizat Mircea Govor.

    PSD Satu Mare va da viitori miniştri

    De asemenea, Mircea Govor a dat asigurări că: “Din această sală şi din acest judeţ, vă asigur, domnule prim-ministru, că nu peste mulţi ani se vor lansa în marea politică de la Bucureşti viitori miniştri în guvernele care vor urma, bineînţeles, guverne PSD. Pentru că am încredere în aceşti copii, şi mă bucur că împreună reuşim să formăm o asemenea familie puternică. Vă asigurăm că la alegerile europarlamentare şi, bineînţeles, la cele prezindenţiale, Satu Mare va fi pe locul I. Aşa cum spuneau cei din sală: Ponta preşedinte!, să dea Dumnezeu să fie aşa din toamnă!”

    Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, a precizat că în rândurile social-democraţilor sătmăreni au venit şi vor veni în număr mare şi cetăţeni români de alte naţionalităţi decât cea română.

    “Noi avem şi etnici maghiari în organizaţia judeţeană. Sunteţi în echipa noastră şi împreună vom câştiga alegerile”, a conchis Dorel Coica.

    TSD aduce forţă partidului

    Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret Satu Mare, Raul Băbţan, a dat asigurări că tinerii social-democraţi sunt dedicaţi partidului şi că TSD are membri în fiecare colţ al judeţului.

    “Am aşteptat cu multă nerăbdare ziua aceasta, zi în care se confirmă forţa partidului. Azi, o mie de tineri, prin preşedinţii de organizaţii locale, îşi vor primi carnetul de membru, o carte de vizită pentru politica românească dar şi pentru politica europeană. Toţi aceşti tineri au dorit să se alăture crezului nostru politic, valorilor doctrinei social-democrate. Echipa noastră nu este formată numai din colegii care se află în sală. Echipa noastră este prezentă în tot judeţul, în fiecare municipiu, oraş, comună, sat şi fiecare casă. Tineretul social-democrat a fost mereu cel mai numeros şi cel mai devotat dintre echipele de tineret din judeţul Satu Mare şi chiar din România. Doresc să îi mulţumesc domnului preşedinte Mircea Govor pentru toată susţinerea pe care o acordă tineretului, domnului primar Dorel Coica şi, evident, colegului şi preşedintelui nostru Mihai Sturzu”, a precizat Raul Băbţan.

    Preşedintele naţional al Tineretului Social Democrat, Mihai Sturzu, s-a declarat mândru să fie în faţa unei săli arhipline, completând că:

    “Sunt mândru că noi, TSD, suntem cei care aduc în PSD un suflu nou al pragmatismului politic. Eu sunt cel care crede foarte tare că atunci când vorbim despre a uni stânga cu dreapta, despre a uni oameni tineri cu oameni aflaţi la vârsta senioratului nu există loc de conflicte, ci trebuie să construim poduri. Ani de zile poate TSD a fost într-un soi de competiţie cu seniorii. Şi am spus că nu. Trebuie să lucrăm împreună ca şi o mare familie care suntem. Mă bucur să văd la Satu Mare că această generaţie de tineri, copiii PSD, se înţelege bine cu părinţii şi bunicii lor din partid, suntem cu toţii o familie puternică, care munceşte în fiecare zi”.

    PSD Satu Mare, extrem de bine structurat

    Preşedintele executiv naţional al PSD, Liviu Dragnea, a făcut o analiză a evoluţiei Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, precizând că sub actuala conducere PSD a devenit una dintre cele mai promiţătoare organizaţii la nivel naţional.

    “Când am venit pentru prima dată la Satu Mare, eram secretar general al partidului, PSD Satu Mare nu era într-o situaţie foarte bună, nu era unită şi coerentă. Am început primele discuţii cum să organizăm campaniile electorale, cum să ne organizăm şi să funcţionăm ca şi partid, şi vă spun că după prima întâlnire nu am plecat cu foarte mari speranţe. Dar, încet-încet, Organizaţia PSD Satu Mare a devenit una dintre cele mai bine structurate organizaţii pe care le are partidul. Un rol important l-au avut mulţi oameni. Mircea Govor, Dorel Coica, Paula Mare, cei de la tineret. Şi pot spune că de câte ori vin acum vin cu mult drag, cu foarte mare satisfacţie. Acest judeţ are potenţial de dezvoltare şi principalul obiectiv al organizaţiilor noastre este să se dezvolte acest judeţ, pentru ca organizaţia noastră să producă bunăstare pentru sătmăreni, iar acest lucru a început să se întâmple”, a precizat Liviu Dragnea.

    Pledoarie pentru social-democraţie

    Vicepreşedintele naţional al PSD, Ioan Rus, a declarat extrem de convins că social-democraţia rămâne cel mai valid concept pentru societatea românească.

    “Mulţi au spus aşa: social-democraţia moare cu generaţia lui Iliescu. Nu a murit! Moare odată cu generaţia lui Năstase, între 60 şi 70 de ani. Nu a murit social-democraţia românească. Moare sută la sută cu generaţia asta de 50-60 de ani, adică Geoană şi Rus. Nu a murit nici cu aceştia. Începe să nu moară pentru că generaţia asta a lui Ponta nu a avut treabă cu comunismul prea mult. Nici nu ştiu dacă au înţeles ei. Social-democraţia se dezvoltă în perioada generaţiei acestea de 40 de ani. Deci, este foarte clar, stimaţi prieteni tineri, că social-democraţia, ca şi concept, este unul valid pentru societatea românească. Altfel nu am fi atât de uniţi”, a arătat Ioan Rus.

    Recunoştinţă din partea europarlamentarilor PSD

    Europarlamentarul Daciana Sârbu a ţinut să le mulţumească tinerilor social-democraţi “pentru sprijin şi susţinerea şi de acum cinci ani”.

    “A contat foarte mult că am avut sprijinul organizaţiei de tineret, care mă bucur că se extinde şi se dezvoltă, şi arată atât de bine după atâţia ani. Vreau doar să vă spun să vă bazaţi pe echipa noastră de europarlamentari pentru că o să vă reprezentăm cu demnitate la Bruxelles. Şi, de asemenea, vă spun că vă aşteptăm cu drag oricând în vizită la Bruxelles. Noi vom adresa invitaţia preşedintelui de la tineret şi domnului Govor şi domnului primar”, a arătat Daciana Sârbu.

    Europarlamentarul Corina Creţu s-a declarat convinsă că în Satu Mare va dispărea votul pe criterii etnice.

    “Mă bucur că în Satu Mare suntem în sfârşit pe primul loc după ani de dezbinări. Judeţul Satu Mare are această particularitate cu 40% populaţie de naţionalitate maghiară. Dar ei sunt tot români şi cred că trebuie să îi convingem şi pe dânşii că au aceleaşi probleme legate de sărăcie, de locuri de muncă şi tot guvernul le rezolvă lor problemele. Poate că odată şi odată vom sparge acest vot pe criterii etnice, pentru că eu cred că facem foarte mult pentru toţi cetăţenii României, indiferent de naţionalitate”, a precizat Corina Creţu.

    Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu a declarat că:

    “În 2004, noi am făcut aici campanie cu un grup de tineri. Probabil că ei sunt deja în categoria mea. Dar, în orice caz, mă bucur foarte mult să văd o sală plină de tineri care să răstoarne acest mit că partidul nostru este cel al generaţiei a doua şi a treia. Pentru că dumneavoastră aveţi mai multă legătură cu oamenii tineri şi partidul câştigă foarte mult prin prezenţa dumneavoastră. Sunt convins că şi la aceste alegeri, dar mai ales la toamnă, dumneavoastră veţi fi motorul campaniei noastre electorale aici. Puteţi să aveţi încredere că vă vom reprezenta cu cinste acolo şi dacă putem oferi pentru dumneavoastră un model, suntem bucuroşi să o facem”.

    Victor Ponta le-a urat bun venit noilor membri

    Preşedintele naţional al PSD, Victor Ponta, a ţinut să îi asigure pe noii membri că:

    “Aţi făcut o alegere bună să vă înscrieţi în TSD, este singura organizaţie de tineret, nu doar din România ci şi din alte ţări, care până acum a dat un prim-ministru, mulţi ministri, preşedinţi de consilii judeţene, parlamentari, europarlamentari. Dacă vreţi să faceţi ceva pentru oameni cred că aţi făcut o alegere bună şi vreau să vă zic ca fost preşedinte al TSD că sunteţi bineveniţi şi că vă urez tot succesul din lume. Cred că avem foarte mare nevoie de o organizaţie de tineret puternică la Satu Mare.”

    Victor Ponta a subliniat forţa Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD care a reuşit ca prin noua conducere să atingă obiective care cu ani în urmă păreau imposibile.

    “Eu nu sunt de mult timp în PSD, de vreo 12-13 ani, dar e puţin, să ştiţi, faţă de mulţi alţi colegi. Dar ştiu că de fiecare dată ne gândeam că la Satu Mare nu avem nicio şansă, cum să facem şi a venit anul 2012, atunci când am fost convinşi că vom câştiga Primăria municipiului Satu Mare dacă îl punem pe Dorel Coica drept candidat şi a fost o alegere foarte bună şi sunt foarte mândru de asta. Am realizat cât de important a fost acest lucru când am văzut supărarea colegilor de la UDMR”, a conchis Victor Ponta.

    Pledoarie pentru USL

    Victor Ponta a precizat că unul dintre atuurile victoriei asupra UDMR îl reprezintă USL, alianţă care a reuşit să unească electoratul românesc.

    “Sunt foarte bucuros că am câştigat şi preşedinţia Consiliului Judeţean, chiar dacă cu un coleg liberal. Ştiţi foarte bine că dacă nu eram împreună cu USL nu am fi câştigat niciodată, nici Consiliul Judeţean nici Primăria. Şi dacă nu am fi fost împreună USL în toată ţara probabil că acuma încă era Boc, Ungureanu sau Udrea prim-ministru. Deci, vă rog să porniţi la drum cu gândul că cel mai important lucru este să fiţi membri ai PSD, să vă gândiţi la proiectele mari pentru oraşul dumneavoastră, pentru judeţul dumneavoastră şi pentru ţara dumneavoastră. Faptul că aici, la PSD Satu Mare, aţi reuşit să deveniţi uniţi şi să treceţi peste ceea ce vă desparte mă face mândru. Sunt convins că veţi fi una dintre cele mai performante organizaţii PSD din toată ţara”, a declarat preşedintele PSD.

    PSD crede într-o victorie istorică

    Liderul social-democrat a făcut o afirmaţie extrem de importantă, precizând că:

    “Pe 25 mai PSD va avea cel mai mare scor din toată istoria sa. Asta înseamnă că fiecare generaţie în parte poate să facă ceva pentru PSD”. De asemenea, Victor Ponta a precizat că de la Satu Mare se dă un mesaj vital de unitate pentru întreaga ţară. “Am cerut Organizaţiei PSD Satu Mare să facă un sacrificiu în aceste alegeri pentru Colegiul 2 să susţinem un coleg de la PNL, pe care l-am susţinut şi în 2012, pentru că eu cred că aici nu se pune problema doar dacă câştigă PNL sau PSD, aici se pune problema dacă se poate să fim uniţi pentru nişte proiecte extrem de importante. Eu vreau să vă rog să vă bateţi pentru Ovidiu Silaghi, aşa cum v-aţi fi bătut pentru orice candidat PSD şi vreau să vă spun că a fost un ministru care a lucrat cu mine extrem de colegial şi că m-am bazat pe el. Vreau să daţi un semnal pentru toată ţara. Că atunci când e vorba de lucruri importante, putem să trecem peste ceea ce ne dorim în prima secundă pentru noi şi vreau să mă anunţaţi pe 25 mai că aţi câştigat şi Colegiul 2 cu Ovidiu Silaghi”, a concluzionat Victor Ponta.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE