More

    Zi cu ghinion pe şoselele sătmărene

    accident

    Pe raza judeţului Satu Mare s-au produs marţi patru accidente de circulaţie soldate cu rănirea a cinci persoane. Victimele au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorii auto vinovaţi de producerea accidentelor s-au ales cu dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

    Fetiţă de 9 ani, rănită la Ardud
    Primul eveniment rutier a avut loc pe strada Victoriei din localitatea Negreşti-Oaş, unde un pensionar, în vârstă de 70 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost accidentat grav de autoturismul marca Volkswagen condus regulamentar de o tânără în vârstă de 20 de ani. Victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş, iar şoferiţa a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

    Un alt accident de circulaţie a fost înregistrat pe raza localităţii Ardud, în urma căruia o fetiţă în vârstă de 9 ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost acroşată de un autoturism marca Ford, condus de Călin N., în vârstă de 36 de ani. Victima a fost rănită uşor în urma evenimentului.

    Două victime încarcerate pe DN 19
    Un alt accident de circulaţie la care au fost solicitaţi să intervină poliţiştii Biroului Rutier s-a produs pe DN 19, la intrarea în municipiul Satu Mare dinspre localitatea Botiz. Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit faptul că Mihai P., în vârstă de 45 de ani, din Negreşti Oaş, în timp ce conducea autoturismul marca Seat înmatriculat în Spania, pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare în mers, a intrat în coliziune, din spate, cu autoturismul marca Mitsubishi care circula regulamentar în faţa sa, condus de către un sătmărean în vârstă de 47 de ani.

    În urma impactului, cele două autoturisme implicate au părăsit partea carosabilă, maşina Seat intrând în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare, iar celălalt autoturism în şanţul din partea stângă. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a unei femei în vârstă de 36 de ani şi rănirea uşoară a conducătorului, ambii din autoturismul Mitsubishi, rămânând încarceraţi între fiarele contorsionate ale maşinii. La faţa locului s-au deplasat şi pompierii sătmăreni care au scos victimele din autoturism după care acestea au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest. În cazul sătmăreanului rezultatul a fost negativ, iar în cazul negreşteanului aparatul a indicat o concentraţie de 1,09mg/l alcool pur în aerul expirat.

    Accident cu cinci maşini în Sătmar
    Un alt accident rutier s-a produs la intersecţia străzilor Vasile Lucaciu cu Cardinal Iuliu Hossu, unde un sălăjean în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen pe strada Cardinal Iuliu Hossu, pe fondul neacordării de prioritate, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Ford, care circula regulamentar pe drumul prioritar, condus de către un sătmărean.

    În urma impactului, cele două autoturisme au fost proiectate în alte trei maşini marca Dacia care erau staţionate. Şoferul sătmărean a fost rănit uşor în urma evenimentului, iar cele cinci autoturisme au fost avariate. Conducătorii auto implicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul în cazul celui rănit fiind negativ, iar în cazul sălăjeanului rezultând o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE