More

    Scandalul dintre manageri şi sindicate o să pună Poşta pe butuci

    pontaZeci de poştaşi sătmăreni au pichetat ieri sediul Oficiului Judeţean de Poştă Satu Mare în semn de protest faţă de condiţiile de muncă şi modul în care este condusă Compania Poşta Română. Faţă de scandalul de la Poştă, premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în cadrul vizitei sale la Satu Mare, că dacă managerii şi liderii de sindicat se mai bat mult o să pună Poşta pe butuci.

    Acţiunea de ieri a poştaşilor sătmăreni vine după ce duminică 50 de factori poştali din judeţ au participat la mitingul de la Bucureşti, iar marţi toţi angajaţii Companiei s-au aflat în grevă japoneză. Potrivit liderului de sindicat al poştaşilor sătmăreni, Tripon Trandafir, în situaţia în care autorităţile competente ale statutului vor ignora solicitările Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, începând cu data de 19 mai, liderii de sindicat împreună cu reprezentanţi din structurile de conducere vor intra în greva foamei.

    Referitor la scandalul dintre sindicalişti şi patronat de la Poşta Română, premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, la Satu Mare, că acesta ar putea duce la falimentul Companiei şi consideră că ambele părţi sunt vinovate. “Tot ceea ce ţine de Guvern pentru păstrarea dialogului între managementul privat şi angajaţi, am făcut. Acolo, însă, eu mi-am permis să dau un mesaj foarte clar. Eu cred că sunt vinovaţi şi unii şi alţii, şi managementul şi liderii sindicali, pentru că liderii sindicali de la Poştă, din păcate, nu se gândesc cu adevărat la binele angajaţilor, se gândesc cum să fie ei mai populari. Ori, acolo trebuie dialog. Eu cred că au greşit şi cei din management, au greşit şi liderii sindicali şi dacă se mai bat mult managerii cu liderii sindicali o să pună pe butuci Poşta de tot şi o să-şi piardă toţi locurile de muncă, ceea ce mi se pare cel mai rău lucru şi îi consider vinovaţi şi pe unii şi pe alţii”, a precizat Ponta.

    Primul ministru a mai precizat că dialogul este singura soluţie pentru rezolvarea acestui conflict. “Guvernul sprijină dialogul între cele două părţi şi mai ales responsabilitatea din ambele părţi. Nu luăm partea unuia sau altuia pentru că nu ar fi bine şi corect, dar mesajul este foarte clar: trebuie să dialogheze, să găsească soluţii conducerea cu liderii de sindicat, pentru că altfel repercusiunile vor fi plătite exact de angajaţi. Ori nu este corect să plătească angajaţii, pentru că nişte manageri şi lideri sindicali nu se pot înţelege”, a mai adăugat premierul Victor Ponta.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE