More

    Incidentele de la meciul Dara-Vetiş dezbătute la Prefectură

    Picture-1

    În sala mică de ședințe a Palatului Administrativ s-a reunit ieri Comisia Județeană de Acțiune Împotriva Violenței în Sport.

    Ședința a fost condusă de către subprefectul Tamas Altfatter, iar la ea au mai asistat, printre alții, Virgil Dragoș, directorul Direcției Județene de Sport și Tineret, Alexandru Șimon – consilier DJST, Florentin Vlad – inspector șef adjunct la Inspectoratul de Poliție, Dan Gheorghe – împuternicit inspector șef ISU Someș, Aurel Pop – locotenent-colonel la Inspectoratul Județean de Jandarmi, Ștefan Szilagyi – președintele Asociației Județene de Fotbal Satu Mare, Petru Dumitru – inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Județean, Daniel Chiorean – președintele AJ de Lupte, Gheorghe Istrăuan – președinte CS Unio, Marcel Tarța – director CS Satu Mare.

    Principalul subiect pe ordinea de zi a fost meciul din Liga a V-a, dintre Recolta Dara – Arsenal Vetiș, mai exact incidentele care s-au petrecut la acel meci, semnalate de presa locala. Vă amintim că meciul s-a jucat în 19 aprilie, în prima repriză un jucător oaspete l-a lovit cu cotul în cap pe un jucător gazdă. Vinovatul a fost eliminat de pe teren, iar cel accidentat nu a mai continuat după pauză, făcându-și timp să-și formeze o gașcă alături de care să-și facă dreptate singur. După ce s-a terminat meciul, gașca formată a năvălit pe teren și i-au luat la pumni și la șuturi pe oaspeți.

    Conform lui Virgil Dragoș, “Comisia Județeană de Acțiune Împotriva Violenței în Sport trebuia sesizată în cel mult trei zile. Era bine să aflăm și noi, nu din presă.”

    Ștefan Szilagyi a declarat că nu AJF-ul trebuia să dea un semnal, ci responsabilii de ordine și siguranță conform Legii nr.4/2008 privind combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive.
    “În 22 aprilie au fost chemați la ședința Comisiei de Disciplină toți factorii implicați, dar nu s-a luat o hotărâre, până nu am audiat toate părțile. Regulamentul ne permite să luăm o hotărâre în cel mult 30 de zile. Hotărârea am luat-o în 6 mai, s-a dat maximum ce există în regulamentul nostru pentru aceste fapte. Dreptul de a lua încă hotărârea a fost trimisă până în 11 mai, reprezentanții echipelor au drept cinci zile de contestație. De aceea nici nu am dat în presă. Asta am făcut noi ca asociație județeană de fotbal. Este o problemă internă pentru noi, nu am avut nicio obligație față de această comisie, până când hotărârea nu a fost definitivă. Trebuiau să anunțe responsabilii de ordine și siguranță conform Legii 4”, a declarat Ștefan Szilagyi.

    În cele din urmă, subprefectul i-a cerut președintelui Szilagyi o comunicare mai bună cu această comisie. “N-am studiat foarte atent statutul dumneavoastră, legislația în baza căreia funcționați. Eu o rugăminte am. De acum încolo, dacă se întâmplă ceva, o să vă rog să ne anunțați din timp, să nu aflăm și noi din presă”, i-a transmis Tamas Altfatter.
    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE