More

    Proiect de peste 2 milioane de euro lansat ieri la Negreşti

    negresti

    Proiectul “Te învăţăm să-ţi construieşti o carieră”, în valoare de peste 2 milioane de euro, a fost lansat ieri la Centrul de Afaceri din Negreşti Oaş. Principalul scop al proiectului este de a atrage şi a menţine cât mai multe grupuri de persoane pe piaţa muncii în vederea creşterii ratei de ocupare în Regiunea Nord-Vest şi regiunea Centru. Conferinţa de lansare a proiectului s-a desfăşurat la sediul Centrului de Afaceri din Negreşti Oaş în prezenţa primarului Aurelia Fedorca, a directorului adjunct al AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, precum şi a echipei de proiect, în frunte cu managerul Alina Dragoş, respectiv a reprezentanţilor partenerilor de proiect.

    După cuvântul introductiv al moderatorului Florin Mureşan, managerul de proiect Alina Dragoş, reprezentantul firmei Laurenţiu H din Negreşti Oaş, a precizat că proiectul a fost gândit pentru a ajuta persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. De asemenea, reprezentanţii partenerilor, Ioan Darius Farcas, de la SC Industrial Eurostar SRL Alba Iulia, şi Ema Bădilă, de la SC Decorsim SRL Alba Iulia, au vorbit despre importanţa implementării proiectului atât în Regiunea Centru cât şi în Regiunea Nord – Vest, considerându-l de bun augur.

    La rândul său, primarul Aurelia Fedorca a spus că este primul proiect de acest gen implementat la Negreşti Oaş şi în zona Oaşului, că este foarte benefic pentru cetăţenii din această zonă, a felicitat echipa de implementare şi a urat mult succes în desfăşurarea acestuia. Şi directorul adjunct al AJOFM, Simona Derşidan, a apreciat proiectul lansat la Negreşti Oaş şi i-a felicitat pe iniţiatori adăugând că speră ca prin acest proiect să crească rata de ocupare la nivelul judeţului Satu Mare.

    Proiectul are în vedere un grup ţintă de 560 de persoane din care 336 femei. În cadrul celor opt procese de formare profesională, cu 37 de serii de cursuri, beneficiarii vor fi informaţi şi consiliaţi în vederea orientării profesionale şi vor beneficia de servicii de asistenţă şi consiliere pentru demararea unei afaceri. Vor fi asigurate cursuri de formare profesională acreditate în meseriile de baby sitter, agent de securitate, pavator, gaterist de tăiat buşteni, îngrijitori bătrâni la domiciliu, operator introducere validare prelucrare date, inspector sănătate şi securitate în muncă şi competenţe antreprenoriale. Valoarea totală a proiectului este de 9.21 milioane de lei (peste 2 milioane de euro) cofinanţat din Fondul Social European POSDRU 2007-2013. Durata de implementare este de 18 luni.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE