More

    Supuru de Sus are un cămin cultural ultramodern

    supur01

    După zeci de ani de așteptare, locuitorii din Supuru de Sus beneficiază în sfârșit de un cămin cultural ultramodern, construit la standarde europene. Obiectivul cultural a fost inaugurat sâmbătă în prezenţa unui număr impresionant de oficialităţi şi locuitori ai comunei. La eveniment au participat europarlamentarii Ioan Mircea Paşcu şi Ovidiu Silaghi, deputatul Octavian Petric, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef și Mircea Govor – fiu al satului, prefectul Eugeniu Avram, primarul și viceprimarii municipiului Satu Mare, Dorel Coica, Radu Roca şi Marcela Papici, primarul comunei Supur, Vasile Şteţ, consilieri judeţeni, primari din judeţ, directori de instituţii, dar şi sute de săteni din localitatea gazdă.

    Obiectiv așteptat de zeci de ani
    Evenimentul de sâmbătă a debutat la ora 17.00 prin tăierea panglicii inaugurale de către europarlamentarii Ioan Mircea Paşcu şi Ovidiu Silaghi, deputatul Octavian Petric, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef și Mircea Govor – fiu al satului, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, respectiv primarul comunei Supur, Vasile Şteţ. ”Pentru mine acesta este un eveniment de suflet. Mi-am dorit foarte mult ca Supuru de Sus să aibă un Cămin Cultural deoarece oamenii de aici merită din plin acest lucru. Sunt foarte emoţionat deoarece ori de câte ori vin în Supur, simt că vin acasă. Aici m-am născut, aici am crescut şi de aici am pornit la drum, dar nu mi-am uitat nici o clipă consătenii. Pe cât este de mic acest sat, trebuie să spunem că a dat oameni importanți pentru acest județ ”, a precizat Mircea Govor imediat după tăierea panglicii inaugurale. Evenimentul a continuat cu slujba de sfințire a căminului cultural, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu protopopul de Carei, Marian Crainic, care a ținut să îi felicite pe toți cei care nu și-au uitat rădăcinile și au pus umărul la construirea căminului cultural, un obiectiv vital pentru orice comunitate.

    CJ schimbă fața comunelor
    Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, i-a mulțumit primarului comunei Supur, Vasile Șteț, precizând că este foarte important pentru oricine să aibă oameni cu care să lucreze și care să pună în practică orice proiect. De asemenea, Mircea Govor i-a mulțumit în mod special președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef, pe care l-a numit ”un partener și un prieten adevărat”. Mircea Govor nu a uitat nici de părinții săi, precizând că luptă pentru Supur cu sufletul, pentru că tatăl său este născut și crescut în această localitate. ”Soarele apare din nou pe strada noastră, în special în Supuru de Sus. Dar suntem doar la început. Am finalizat biserica, am reabilitat școala, am făcut căminul cultural, am introdus apa în sat. Anul viitor vor fi asfaltate toate ulițele din Supur. Va fi introdusă și canalizarea. Vreau ca Supurul, la fel ca și toate localitățile din județ, să arate la un nivel european. Trebuie să fim toți mândri de comuna noastră. Dar eu, împreună cu președintele Consiliului Județean, împreună cu colegii mei, vrem ca imaginea localităților din județul Satu Mare să se schimbe complet. Avem o posibilitate cum județul Satu Mare nu a mai avut niciodată. Avem o relație de excepție cu actualul Guvern Ponta, cu Ministerul Dezvoltării, cu domnul vicepremier Liviu Dragnea. Sunt alocate sume foarte mari pentru județul Satu Mare tocmai ca să punem la punct infrastructura din județul nostru. Vom schimba imaginea comunelor în totalitate”, a arătat Mircea Govor.

    Reconstrucţia USL începe de la Satu Mare
    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a ţinut să îi felicite pe oamenii din Supur, în frunte cu Mircea Govor – un fiu al comunei. “Ştiu cât de mult a însemnat acest proiect pentru colegul şi prietenul meu Mircea Govor. Fără cămin cultural nu se poate, indiferent cât de dezvoltată este o localitate. Este nevoie de cultură. Mircea Govor este un om cu suflet mare care se zbate mult pentru locuitorii acestui judeţ şi vreau să vă spun că eu o să-l susţin în toate proiectele sale”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean. Adrian Ştef a mai declarat că de la Satu Mare trebuie să pornească reconstrucţia USL. “Noi, PNL Satu Mare, am considerat că USL trebuie să continue. Eu cred că şi destinul aşa a vrut, să fim împreună: PNL şi PSD. Trebuie să continuăm să îi convingem pe toţi că trebuie să pornim reconstrucţia USL în toată ţara. Eu cred că acest lucru se va realiza. Nu putem să îi dezamăgim pe români”, a conchis Adrian Ştef.

    Deputatul Octavian Petric a precizat că: “Vă felicit domnule Mircea Govor pentru tot ce faceţi pentru satul Supuru de Sus şi pentru judeţul Satu Mare din funcţia pe care o aveţi la nivelul Consiliului Judeţean. Vă felicit pe dumneavoastră, cei din Supur, care îl susţineţi pe domnul Govor şi de fiecare dată îi daţi votul şi încrederea pentru a vă reprezenta. Consider că este frumos şi omenesc să te întorci acolo de unde ai plecat şi să îţi sprijini comuna”.

    supur02

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că se simte apropiat de oamenii din Supur pentru că are vie la Racova, pe care a îngrijit-o ani la rând, fiind şi doctor pentru o scurtă perioadă de timp la Supur. De asemenea, Dorel Coica le-a cerut oamenilor să-şi investească încrederea în PSD. “Vă adresez rugămintea să votaţi cu noi, pentru că suntem cei mai buni şi merită să investiţi în continuare în noi. PSD este cel mai serios partid, are cei mai profesionişti oameni şi dovedim pe zi ce trece că suntem singurii care ştim să scoatem ţara asta din situaţia grea în care au lăsat-o regimul PDL şi Băsescu”, a declarat Dorel Coica.

    Europarlamentarii Silaghi şi Paşcu, alături de supureni
    Europarlamentarul Ovidiu Silaghi – candidat al Alianţei PSD-UNPR-PC în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor – a declarat, mai în glumă mai în serios, că regretă că a mutat comuna Supur în Colegiul electoral 4. “Recunosc că în anul 2012 am încercat să mut Supurul înapoi în Colegiul 2, dar riscam să se declare neconstituţională Legea alegerilor generale, aşa că nu am mai riscat cu primul ministru şi am lăsat Supuru tot în Colegiu 4. Mircea, felicitări, mult succes pe mai departe şi sunt convins că nu îi vei dezamăgi pe locuitorii acestei comune şi nici dânşii nu te vor dezamăgi pe tine. Felicitări!”, a precizat Ovidiu Silaghi. Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu a fost cel mai concis în declaraţii, precizând: “La mulţi ani şi felicitări dumneavoastră pentru că meritaţi acest obiectiv. Mircea Govor a spus că aţi participat la multe inaugurări pe aici. Eu voi fi în continuare alături de voi. Vă mulţumesc mult!”

    După luările de cuvânt cei prezenţi au fost invitaţi să urmărească un scurt program artistic. Primii care au urcat pe scenă au fost elevii şcolii generale din localitate, apoi au urmat cunoscuţi interpreţi de muzică populară din judeţul nostru care au smuls ropote de aplauze din rândul auditoriului.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE