More

    Oraşu Nou a intrat la “Apa(ă)“

    orasu-nou

    Poate cel mai frumos meci al sezonului s-a jucat duminică la Oraşu Nou, unde Talna din localitate a întâlnit liderul seriei A, Victoria Apa. Un duel interesant între doi antrenori cu nume, Dacian Nastai la gazde şi Zoltan Ritli la oaspeţi. Câştig de cauză a avut echipa pregătită de Ritli, care s-a impus cu 3-2, fiind mai bună la fazele fixe.

    Dacă primele 30 de minute au fost lipsite de faze de poartă, pe finalul primei reprize jocul s-a mai animat. Câmpan şi Crăciun puteau duce Talna în avantaj, dar Şteţca a fost în zi mare. În minutul 38, la o fază confuză în careul oaspeţilor, Cristi Cozma a şutat dar în blocaj dintr-o poziţie excelentă. Cea mai mare ocazie a primei părţi a avut-o Bârle, care a trimis cu capul, lovitura sa fiind respinsă in extremis de Şteţca. Pe fondul dominării gazdelor, oaspeţii dau lovitura în minutul 43. O schemă din cornerul bătut scurt pentru Bordac, acesta trimite un şut centrare, iar Iaţu din câţiva metri marchează după ce mingea lovise în prealabil bara. Astfel, echipa lui Zoli Ritli a intrat la cabine în avantaj.

    În mitanul secund, mult mai spectaculos, s-au marcat patru goluri frumoase. Bârle, nemarcat în careu, egalează în minutul 56 după o centrare a lui Cristi Cozma. Lung scoate de pe linia porţii şutul lui Raul Ritli, care nu mai greşeşte ţinta în minutul 65 când îl execută pe Barna cu un şut plasat la colţul lung pentru 1 la 2. Gazdele nu renunţă şi egalează la doi prin Magdaş, în minutul 78, cu un şut fără speranţe pentru Şteţca. Talpoş putea readuce Apa în avantaj, dar lobul său peste portar este respins din nou de pe linia porţii de acelaşi Lung. Victoria Apa reuşeşte să marcheze golul izbăvitor în minutul 85 prin “juniorul“ şi colegul nostru de presă Vasilică Mihovici, cu largul concurs al portarului Barna, asta după ce fundaşul Alin Lung respinsese pentru a treia oară mingea din apropierea liniei porţii. O victorie pe care Apa o obţine pe terenul excelent de la Oraşu Nou şi se poate gândi deja la finala campionatului.

    Talna: Barna – I. Cozma, Crăciun, Câmpan, Ignat, Moussa, Khadim (79 S. Erdei), Lung, C. Cozma, Bârle, Magdaş.
    Victoria: Şteţca – Ciorcaş (61 Tulici), Timoc, Raţ, Iaţu, Bordac, Szilagyi (61 Grigorie), Talpoş (83 Mihovici), R. Ritli, Szekely, Farcaş.

    Partida a fost arbitrată de o berigadă din Sălaj, cu Paul Unimătan la centru, ajutat la cele două margini de Gabriel Bârjac şi Ferencz Tunyogi. Observatori Zoltan Pataki şi Constantin Por din Satu Mare.

    Seria A
    Odoreu – Lazuri 4-2
    Orasu Nou – Apa 2-3
    Crucisor- Olimpia II SM 0-7
    Caraseu – Dorolt 1-6
    Micula – Doba 2-5
    Livada – Medies 1-1
    Botiz – Negresti 5-0
    Babta – Paulesti 3-2

    Seria B
    Tasnad – Decebal 8-2
    Piscolt – Petresti 3-1
    Moftinu Mare – Capleni 0-0
    Vetis – Sanislau 3-0
    Andrid – Ciumesti 4-0
    Foieni – Oar 0-2
    Urziceni – Camin 2-2
    Moftinu Mic – Berveni 1-0

    23

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE