More

    Cinci persoane rănite duminică în accidente de circulaţie

    Pe raza judeţului Satu Mare, în cursul zilei de duminică s-au produs trei accidente de circulaţie soldate cu accidentarea a cinci persoane. Primul accident a avut loc pe strada Prahovei din municipiul Satu Mare, când un sătmărean în vârstă de 46 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, a efectuat o manevră de mers înapoi fără a se asigura corespunzător, accidentând grav o pensionară în vârstă de 67 de ani, care era angajată în traversarea părţii carosabile pe trecerea pentru pietoni, dar pe culoarea roşie a semaforului electric. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

    Un alt eveniment rutier s-a produs pe DN 1F, în afara localităţii Căuaş, în cadrul căruia un tânăr în vârstă de 20 de ani, care conducea autoturismul marca Opel, pe fondul oboselii accentuate a adormit la volan şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, răsturnându-se în şanţ. În urma evenimentului a rezultat accidentarea gravă a lui Bogdan B. şi accidentarea uşoară a lui Norbert P., ambii pasageri în autoturism.

    Pe DN 193, în localitatea Roşiori a fost înregistrat cel de-al treilea accident de circulaţie, unde un bărbat în vârstă de 40 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un stâlp de iluminat stradal, după care s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a femeii în vârstă de 37 de ani şi a unui băieţel în vârstă de 3 ani, ambii pasageri în autoturism. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE