More

    Tot mai mulţi sătmăreni consumă peşte

    conferinta

    La Hotel Dana 2 s-a desfăşurat ieri conferinţa de presă privind concluziile implementării proiectului “Promovare produse piscicole” , în cadrul căruia au fost prezentate obiectivele şi activităţile proiectului, evoluţia acestuia. La eveniment au participat Laura Iacobescu, pr@consumapeste.ro, Alexandra Iliuţă – tehnician nutriţionist şi Livia Pană, specialist manager. Proiectul a avut drept scop educarea publicului în conştientizarea beneficiilor consumului de peşte asupra sănătăţii, iar obiectivul a constat în creşterea consumului de peşte. Alexandra Iliuţă a prezentat beneficiile consumului de peşte asupra sănătăţii, printre care importanţa acizilor Omega 3 din peşte şi produse din peşte.

    Managerul Livia Pană a prezentat rezultatele studiul-post campaniei de de informare “Consumă peşte zilnic şi trăieşte sănătos”, care s-a desfăşurat în oraşele Satu Mare, Cluj-Napoca şi Bucureşti. Cu această ocazie, s-a înregistrat o creştere de la 7,78% la 8,67% a consumului de peşte şi produse din peşte în cadrul gospodăriilor analizate, dar şi al celor care consumă peşte foarte des. Cele mai consumate produse rămân peştele proaspăt (63,80%) şi cel congelat (40,72%), în timp ce icrele, semipreparatele din peşte, fructele de mare şi peştele afumat au înregistrat o scădere în topul preferinţelor consumatorilor. În ceea ce priveşte cantitatea de peşte cumpărată la o singură achiziţie se poate observa o creştere a procentajului aferent cantităţii mai mare de 2 kg, de la 8,86% până la 15,61%.

    Criteriile cele mai importante luate în considerare în procesul de achiziţie rămân în continuare, fără a se înregistra modificări notabile, calitatea, perioada de valabilitate şi aspectul peştelui. Printre informaţiile primite prin intermediul proiectului de către respondenţii care au recunoscut campania, se numără beneficiile consumului de peşte şi produse din peşte, dar şi informaţii legate de alegerea produselor şi informaţii despre tipurile de peşte. În cadrul studiului, 65,55% dintre respondenţii care au recunoscut campania „Consumă peşte zilnic şi trăieşte sănătos” şi-au propus să consume peşte mai des datorită informaţiilor, considerate utile, despre beneficiile consumului de produse piscicole primite în cadrul campaniei.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE