More

    Pregătirile pentru alegeri, în grafic

    bej

    Pregătirile pentru alegerile europarlamentare au intrat în linie dreaptă în judeţ, potrivit celor afirmate ieri de prefectul Eugeniu Avram, în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai fost prezenţi preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Adriana Vâlcu, şi reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, Loredana Rusu. Pentru acest scrutin electoral, în judeţul nostru au ajuns aproape 350.000 de buletine de vot, care vor fi distribuite în secţiile de votare sâmbătă seara, alături de celelalte materiale electorale.

    Depozitate sub pază
    Potrivit celor afirmate de prefectul Eugeniu Avram, pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, pentru judeţul nostru au fost tipărite 349.864 de buletine de vot, care au ajuns deja în judeţ şi sunt depozitate sub pază. Totodată, au mai fost confecţionate 334 de ştampile de control, la fel ca numărul secţiilor de votare, 1.670 de ştampile cu inscripţia “votat”, precum şi 313.567 de autocolante. Aceste materiale electorale vor fi distribuite şi depozitate la sediile primăriilor din judeţ vineri, 23 mai, de la ora opt fiind programate municipiile şi oraşele, iar de la ora 13.00, comunele. Sâmbătă seara, aceste materiale vor fi distribuite secţiilor de votare.

    De asemenea, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, echipe mixte vor verifica secţiile de votare dacă acestea îndeplinesc cerinţele legale. Paza secţiilor de votare va fi asigurată de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi, pompieri şi chiar reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului. Prefectul Avram a mai arătat că în cursul acestei săptămâni vor avea loc şedinţe de instruire cu preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare.

    Pentru organizarea alegerilor europarlamentare, a fost asigurat un buget de 1,27 milioane de lei pentru indemnizaţii, 210.000 lei cheltuieli şi 10.000 de lei pentru investiţii.

    Urna specială, solicitată de sâmbătă
    În continuare, Adriana Vâlcu a arătat că BEJ nr. 32 Satu Mare a fost completat cu reprezentanţii partidelor politice şi că în total au fost depuse 12 contestaţii din care nouă au fost soluţionate celelalte trei fiind în curs de soluţionare. Preşedintele BEJ a mai precizat că pentru cei care doresc urna specială va fi nevoie de o cerere care va fi depusă sâmbătă la secţia de votare de care aparţin, iar cei în tranzit pot vota pe listele speciale.

    De asemenea, prefectul Avram a mai precizat că au fost tipărite listele electorale permanente şi, conform celor precizate de Loredana Rusu, pentru scrutinul din 25 mai în judeţ sunt înregistraţi 317.121 de cetăţeni cu drept de vot.

    Cei care constată anumite nereguli în procesul de votare pot sesiza BEJ Satu Mare la numărul de telefon: 0261-710192 sau pe e-mail la bejsatumare@bec2014.ro.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE