More

    5 moduri de a avea o relatie functionala

    11

    Dupa cativa ani de cand esti intr-o relatie incepi sa iti dai seama ca ceea ce credeai inainte ca o tine in picioare are prea mica importanta. Si esential este sa bifezi bine la cu totul alte puncte carora inainte nu le dadeai nicio importanta.

    Simtul umorului. Adevarul este ca acesta te poate salva din nenumarate situatii enervante. De la neintelegeri in comunicare, pana la pareri diferite despre ceea ce este important. Cu el poti scapa de acuzele ‘nu pot sa cred ca ai spus / ai facut asta!’. Si vei reusi, poate, sa scapi de vesnicele certuri pe care le-am vazut la parintii nostri saptamanal: ‘cum ai putut sa vii cu ceapa asta de la piata? Tu nu vezi ca e prea mica / mare / moale / verde / putina…. Nu pot sa ma bazez pe tine sa faci nimic!’

    Uita de perfectiune. Daca ti-ai pus cumva in cap sa ai o relatie exceptionala, ceva ce nu se aseamana cu nimic din ceea ce vezi in jur sii, mai ales, daca ai o fire critica si inclinata spre perfectiune, de la cum trebuie sa iti zambeasca atunci cand te vede dimineata, pana la tonul cu care trebuie sa le spuna ‘buna ziua’ parintilor tai, atunci nu ai mari sanse sa ai vreodata o relatie prea lunga. Fiindca nimeni nu va reusi sa fie suficient de bun pentru asemenea standarde fixe, sau macar suficient de rabdator cu tine.

    Placeri comune. Uitati de indragostire, starea aceea de gratie care te face sa crezi ca fiinta cealalta este minunata si sa adopti fara nicio problema tot ce ii place lui. Ba chiar crezi ca si tie ti-a placut inca de la nastere, numai ca nu ti-ai dat seama. Ca o relatie sa reziste chiar trebuie sa gasiti cateva puncte comune si lucruri care va plac amandorura. Fiindca, in masura in care este adevarat ca ne conducem viata in cautarea placerii, acestea va vor face sa petreceti timp impreuna de buna voie. Poate sa fie orice, de la placerea de a lucra in strainatate pana la placerea de a vedea toate concertele rock din tara.

    Trecutul nu e o optiune. Nu spun ca nu ar trebui sa stii nimic despre celalalt sau tu sa negi tot ceea ce ti s-a intamplat pana l-ai intalnit. Doar ca acesta trebuie sa aiba o importanta minima in economia relatiei. Daca tot stai sa compari sau, cine stie, chiar sa visezi la cum ar fi fost daca, nu ai prea mari sanse sa fii multumita acum. La fel de inutil ar fi si sa te intrebi cum te vede el comparativ cu fostele.

    Orice nu e esential poate fi trecut cu vederea. Acesta ar trebui sa fie punctul principal. Fara el ajungi direct la balamuc si fara nicio farfurie intreaga in casa. Ce este esential… stabileste fiecare. Doar ca trebuie sa stai sa te gandesti atunci cand te pregatesti sa faci un scandal monstru daca este chiar atat de important ca nu iti stie masura la pantofi sau ca a uitat sa te ia de la serviciu, dupa cum ti-a promis. De cele mai multe ori raspunsul este negativ, doar ca asa suntem obisnuiti sa credem, ca daca ii facem celuilalt zile amare in viitor va fi mai atent la placerile / nevoile noastre. Ceea ce e destul de absurd. Pe urs il atragi mai degraba cu miere.

    Voi ce altceva credeti ca ar mai trebui sa fie neaparat in lista?

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE