More

    Bogdan Ota, concert în premieră la Satu Mare

    ota

    Pianistul român Bogdan Ota va concerta joi seara, de la ora 19.00, în premieră la Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu Mare. Cu această ocazie, Bogdan Ota şi PR-ul Corina Ştefan au susţinut ieri o conferinţă de presă pe această temă. Pianistul este cunoscut românilor întrucât s-a clasat pe locul doi la renumitul concurs “Norvegienii au talent”. În deschiderea concertului vor cânta două tinere talente din Satu Mare şi Oradea, iar o parte din banii încasaţi vor fi donaţi pentru sprijinirea acestora. Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii, preţul unui bilet fiind de 30 lei, iar rezervări se pot face la telefonul 0768.601.779.

    “Piano by candlelight” la Satu Mare
    În cadrul conferinţei de presă, pianistul şi compozitorul de talie internaţională Bogdan Ota a declarat că se află pentru prima dată la Satu Mare, unde va susţine, alături de Emerich Gherca la violoncel şi Radu Cotoman la vioară, concertul “Piano by candlelight”. Compozitorul, cunoscut pentru anvergura concertelor sale, a optat de această dată pentru varianta acustică. Fanii sătmăreni ai artistului vor avea parte de o surpriză importantă cu ocazia acestui concert. Pe lângă lucrările muzicale incluse pe primul său CD intitulat ”Day of Wrath”, produs de casa de discuri Electrecord, Bogdan Ota va prezenta în primă audiţie compoziții ce vor fi incluse pe viitorul său album. “Acest concert se doreşte a fi o avanpremieră a următorului spectacol, pe care dorim să îl organizăm în toamna acestui an, tot la Satu Mare, alături de orchestra Filarmonicii sătmărene”, a declarat Bogdan Ota.

    Doi tineri artişti, în deschidere
    Tot cu această ocazie, artistul a mai precizat că în deschiderea concertului vor cânta două tinere talente din Satu Mare şi Oradea, iar o parte din banii strânşi în urma concertului vor fi donaţi pentru sprijinirea acestora. “Politica noastră, când venim într-un oraş, este să promovăm pe scenă talente locale care altfel nu ar putea fi cunoscute şi nici nu au posibilităţi să cânte în faţa unui public. Un astfel de eveniment este o ocazie foarte bună să se obişnuiască cu publicul, iar publicul să-l cunoască, indiferent cât este de mic. Dacă talentul există, trebuie promovat. Consider că este o şansă pe care trebuie s-o dăm acestor copii talentaţi, pe care eu nu am avut-o”, a declarat Bogdan Ota.

    Bogdan Ota, locul 2 la “Norvegienii au talent”
    Bogdan Ota a fost comparat de criticii de specialitate din Statele Unite ale Americii cu nume grele din industria muzicii de film americane, precum John Williams, cel care a scris muzica pentru filmul “Războiul stelelor”, fiind considerat cel mai valoros export muzical al României din ultimii ani. El a fost refuzat de mai multe case de discuri, care nu credeau că pot produce profit în urma muzicii compuse şi interpretate de către Bogdan Ota. După care a muncit un an şi opt luni în Norvegia, iar în 2012 a participat la concursul “Norvegienii au talent”, unde s-a clasat pe locul doi, competiţie care i-a schimbat viaţa în bine.

    Pianistul a mai precizat că pe nordici nu îi interesează problemele sociale cu care se confruntă artiştii şi ei votează doar muzica. “Aş putea să spun că dacă există persoane care cred în talentul lor, să nu aibă reţineri de-a participa la concursuri în ţările nordice. Pe cei de acolo nu-i interesează poveştile de tabloid despre viaţa participanţilor, ci efectiv talentul concurenţilor pe care îl votează”, a concluzionat Bogdan Ota.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE