More

    Viktor Orban şi Kelemen Hunor cheamă maghiarii la urne

    orban

    Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit ieri la Satu Mare cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, prim-vicepremier în Guvernul României. Întâlnirea a avut loc la palatul episcopal al Eparhiei Romano-Catolice Satu Mare. În cadrul discuţiilor, cei doi politicieni au abordat teme legate de alegerile europarlamentare din 25 mai şi de Partidul Popular European, ale cărui membre sunt FIDESZ şi UDMR, de legăturile dintre Guvernul Ungariei şi UDMR, respectiv Guvernul României. La finalul discuţiilor, Viktor Orban şi Kelemen Hunor au făcut scurte declaraţii de presă în curtea palatului episcopal.

    Mesaj de mobilizare
    Premierul Viktor Orban a lansat un mesaj către maghiari, îndemnându-i să se prezinte duminică la urne. “Am avut mai multe motive pentru care am putut discuta azi aici cu domnul Kelemen Hunor. Motivul cel mai evident şi mai important este scrutinul pentru europarlamentare din această duminică. La acest scrutin, UDMR şi cea mai mare coaliţie guvernamentală din Ungaria se vor sprijini reciproc. Evident că amândouă sunt partide maghiare, iar privind mai departe sunt membre ale Partidului Popular European, făcând parte din aceeaşi familie politică în Europa. Şi dumneavoastră v-aţi dat cu uşurinţă seama că este o concurenţă acerbă între cele două mari familii, între popularii europeni şi socialişti. Cele trei formaţiuni politice, FIDESZ, creştin- democraţii din Ungaria şi UDMR, sunt interesate ca politica europeană să fie definită de Partidul Popular European, iar viitorul Europei va depinde în foarte mare măsură de componenţa Parlamentului European ce va fi ales duminică. Noi, membrii acestui partid, vrem să câştigăm alegerile de duminică, dar acest lucru se poate întâmpla doar dacă atât UDMR cât şi FIDESZ obţin rezultate foarte bune în ţările lor. Ca să avem acel rezultat bun pe care ni-l dorim este nevoie ca alegătorii noştri să se prezinte la urne. Aşa că, iată, mesajul nostru comun, împreună cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, este ca maghiarii să se prezinte într-un număr cât mai mare la urne duminică”, a declarat premierul Viktor Orban.

    Toţi maghiarii, chemaţi la urne
    Acelaşi mesaj de mobilizare la adresa maghiarilor a fost transmis şi de liderul UDMR, Kelemen Hunor. “Despre necesitatea şi importanţa alegerilor europarlamentare nu putem să vorbim destul de mult. Am vorbit în această perioadă în fiecare zi. Suntem convinşi că, aşa cum s-a întâmplat în deceniile care au trecut, începând de la comunitatea oţelului şi a cărbunelui, până în zilele noastre, această construcţie europeană se va schimba în continuare. Noi am dori ca aceste schimbări să fie dirijate, să fie influenţate de cei care fac parte din Partidul Popular European. În continuare, ca aceste schimbări să fie influenţate, dirijate şi de către noi, reprezentanţii noştri în Parlamentul European, este extrem de important să fim prezenţi cât mai mulţi la alegeri. Mesajul nostru este pentru toţi cetăţenii care au drept de vot să vină în număr cât mai mare la urne duminică, 25 mai.” a declarat Kelemen Hunor.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE