More

    “Am acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid”

    tariceanu02

    Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea preşedintelui Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL de a reveni în partid. „Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun pentru PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare. La eveniment au mai participat europarlamentarul Ovidiu Silaghi – candidat al Alianţei PSD-UNPR-PC, preşedintele şi preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor şi Dorel Coica, deputatul PSD Octavian Petric, respectiv ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David.

    Tăriceanu, noul membru al PNL Satu Mare
    Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că acceptă propunerea preşedintelui Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ştef, de a se înscrie în Organizaţia Municipală a PNL şi de a redeveni astfel membru al Partidului Naţional Liberal. “Domnule preşedinte, eu aş fi deosebit de onorat dacă aţi accepta să vă reîntoarceţi în PNL. Acum aş vrea să vă lansez această invitaţie în PNL Satu Mare”, a precizat Adrian Ştef, la care Călin Popescu Tăriceanu a răspuns clar şi concis: “Ideea de a reveni în PNL este ideea la care m-am gândit şi care mă frământă de multă vreme. Vă spun sincer că nu stau pe gânduri şi accept”.

    O vizită aşteptată de mult
    Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ştef, a făcut o scurtă trecere în revistă a scopului pentru care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat ieri la Satu Mare. “Această vizită, care ne onorează, are două componente. Am fost azi dimineaţă în Parcul Industrial, în vizită la două firme. Ştim foarte bine ce a însemnat pentru mediul de afaceri guvernarea Tăriceanu, ce sprijin a adus şi judeţului Satu Mare şi întregii ţări. Iar a doua componentă este, sigur, cea politică, fiindcă suntem angrenaţi în această campanie electorală în momentul de faţă. Domnul europarlamentar Ovidiu Silaghi, fost ministru, este candidatul nostru în Colegiul 2. Domnia sa a fost ministru în Guvernul Tăriceanu şi suntem onoraţi că domnul Tăriceanu vine alături de noi în a-i da sprijin domnului ministru Ovidiu Silaghi în această campanie”, a declarat Adrian Ştef.

    “Revin cu plăcere la Satu Mare”
    Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că a revenit cu plăcere în Satu Mare la invitaţia europarlamentarului Ovidiu Silaghi. “Vă mărturisesc că am răspuns cu mare plăcere propunerii pe care mi-a făcut-o Ovidiu Silaghi de a veni la Satu Mare şi a-l susţine în campania pentru alegerile care au loc duminică. Am considerat că este de datoria mea, ca şi vechi coleg de partid cu Ovidiu Silaghi, să îi dau o mână de ajutor în această campanie, mai ales că am legături vechi cu colegii mei liberali din Satu Mare şi îmi face plăcere ori de câte ori îi văd”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

    Satu Mare, exemplu la nivel naţional
    Preşedintele Senatului a precizat că judeţul Satu Mare ar putea să fie un exemplu pentru evoluţia relaţiilor politice la nivel naţional. “Apreciez foarte mult că aici, la Satu Mare, s-a găsit o soluţie politică ce îi permite lui Ovidiu Silaghi să candideze din partea USL, cu susţinerea colegilor din PSD. Spun că apreciez acest lucru din multe puncte de vedere. În primul rând, ca şi un gest de colegialitate şi de solidaritate, lucru rar întâlnit în politica românească. Poate şi ca un gest de recunoştinţă pentru ceea ce reprezintă Ovidiu Silaghi pentru acest judeţ. Ovidiu Silaghi are o carte de vizită unde scrie fost ministru, europarlamentar, dar trebuie să recunosc că este şi Ioan Mircea Paşcu, care are o carte de vizită similară”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

    tariceanu01

    Refacerea USL, o obligaţie politică
    Călin Popescu Tăriceanu a precizat că prin refacerea Uniunii Social Liberale se respectă angajamentul luat de către Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal faţă de români în 2012. “Noi, ca oameni politici, la alegerile din 2012 ne-am luat un angajament faţă de cetăţeni. Acest angajament, care poartă numele USL, poartă după el o serie de obligaţii şi de responsabilităţi pentru un proiect politic în care românii au crezut. Acest proiect politic a avut două componente. Una strict politică, care a însemnat îndepărtarea regimului politic Băsescu, şi a doua componentă, firească, şi anume speranţa într-o situaţie materială mai bună, de revenire a unei bunăstări pe care toţi în mod legitim şi-o doresc. Plecarea de la guvernare a frânt acest proiect. Cred că în mod legitim oamenii îşi pun în mod firesc nişte întrebări, au nişte aşteptări, iar Ovidiu Silaghi, prin decizia pe care a luat-o împreună cu colegii liberali şi colegii din PSD pentru a se prezenta în numele USL să candideze la alegeri, s-a făcut în spiritul aşteptărilor cetăţenilor, care doresc să vadă aceste angajamente duse în final la bună îndeplinire”, a arătat Tăriceanu.

    Baza PNL vrea refacerea USL
    Călin Popescu Tăriceanu a precizat că după europarlamentare ar fi nevoie de un congres al PNL în care să se discute despre refacerea USL. “O astfel de decizie ar fi foarte bine să se ia într-un congres şi nu într-un cerc restrâns de putere din jurul preşedintelui”, a declarat Tăriceanu. Potrivit acestuia, în PNL există o diferenţă de percepţie între conducerea naţională şi unele organizaţii locale. “Observ în PNL că există o diferenţă de percepţie şi atitudine la nivelul organizaţiilor locale la unele dintre ele etajul superior politic şi marea masă a organizaţiilor însemnând simpli membri, consilieri locali, primari. Marea masă este extrem de favorabilă refacerii USL-ului şi continuării proiectului politic. Unii lideri sigur că sunt de natură subiectivă, şi care par să prevaleze în luarea deciziei. O astfel de decizie ar trebui să se facă după o largă consultare a bazei partidului adică nu trebuie să fie luată decizia exclusiv de liderii naţionali. Trebuie să ţinem cont de dorinţa membrilor şi acest lucru sper să se întâmple după alegerile din 25 mai”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE