More

    Mai multe investiţii în doi ani decât în ultimii 20 în judeţul Satu Mare

    govor

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, şi deputatul Octavian Petric, membru în Comisa de buget-finanţe din cadrul Camerei Deputaţilor, au făcut ieri o radiografie a ultimilor doi ani. Mircea Govor şi Octavian Petric au precizat că s-a făcut mai mult în ultimii doi ani pentru judeţul Satu Mare decât în ultimele două decenii, timp în care alţii nu au reuşit să aducă o oarecare dezvoltare a judeţului.

    Rezultatele ultimilor doi ani
    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a precizat că s-a făcut mai mult în ultimii doi ani decât în ultimele două decenii, timp în care cei care s-au perindat prin instituţiile statului au făcut mai mult figuraţie. “Ceea ce s-a făcut în judeţul Satu Mare în ultimii doi ani nu s-a realizat de la Revoluţie încoace şi nu mai vorbesc de proiectele pe care le avem în desfăşurare atât la nivelul Consiliului Judeţean cât şi la nivelul municipiului Satu Mare. Sunt cele mai mari şi cele mai vizibile. Pentru că faptele sunt fapte şi vorbele sunt vorbe. Chiar dacă alţii au stăpânit zece ani acest judeţ, nu au făcut nimic bun pentru judeţ şi pentru această ţară”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

    Economia este în plină creştere
    Deputatul Octavian Petric, membru în Comisia de buget-finanţe din cadrul Camerei Deputaţilor, a declarat că România a înregistrat o creştere economică semnificativă în acest an, peste cele mai optimiste previziuni. “Sunt lucruri palpabile în aceşti doi ani de zile care s-au făcut în judeţul Satu Mare. S-a reuşit ca prin măsurile pe care le-a luat Guvernul României să se redreseze economia. Este un lucru foarte bun şi se simte în sectorul bugetar şi în rândul pensionarilor. Avem o balanţă foarte bună între încasări şi plăţi. România nu mai este obligată să ia credite pentru a plăti salariile în sectorul bugetar şi pensiile. După cum aţi observat, în 2013, România a avut o creştere de 3,8%. Comentatorii spuneau că anul 2013 a fost un an binecuvântat de Dumnezeu. Dar uitaţi că în primul trimestru al anului 2014 România a înregistrat o creştere de 3,8%. Sunt lucruri reale, care se văd şi sunt certificate de instituţii internaţionale”, a precizat Octavian Petric.

    petric

    Efort conjugat
    Deputatul sătmărean a precizat că toate aceste reuşite au fost posibile prin efortul conjugat al conducerii Consiliului Judeţean, prin preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor, dar şi prin susţinerea asigurată de la Bucureşti . “Toate aceste lucruri au fost făcute posibile prin angajamentul ferm al conducerii Consiliului Judeţean, prin Adrian Ştef şi Mircea Govor. Personal, în 2013 am avut o acţiune în judeţul Satu Mare cu Comisia de buget în care m-am angajat să promovez toate proiectele. Mă bucur că în urma vizitei primului ministru al României, din 14 mai, prin acele obiective pe care le-am propus ca investiţii pentru judeţul Satu Mare s-au numărat realizarea unui nou sediu al Primăriei Tăşnad, staţiunea de la Luna Şes, drumul de la Livada spre Negreşti-Oaş. Propunerea privind centura de ocolire a municipiului Satu Mare este în fază de licitaţie. Celelalte obiective vor fi finanţate şi vor fi realizate”, a conchis Octavian Petric.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE