More

    Drumul Judeţean dintre Satu Mare şi Viile Satu Mare, reabilitat

    vii

    Sătmărenii care circulă pe Drumul Judeţean dintre municipiul Satu Mare şi Viile Satu Mare au avut ieri (n.r. vineri) parte de o surpriză plăcută odată cu demararea lucrărilor de reabilitare a acestui tronson. Drumul va fi asfaltat pe o lungime de aproape 11 km, valoarea totală a lucrărilor costând peste 2,68 milioane de lei, bani proveniţi de la bugetul Consiliului Judeţean. Conducerea acestei instituţii are în vedere reabilitarea a peste 150 de km de drum judeţean până la finalul mandatului, adică până în anul 2016.

    Neasfaltat de 30 de ani
    Drumul dintre Satu Mare şi Viile Satu Mare nu a mai fost reabilitat într-o asemenea măsură de circa 30 de ani, după cum spunea şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, prezent la demararea lucrărilor alături de preşedintele Adrian Ştef, de fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, şi aparatul tehnic din cadrul instituţiei. “În această perioadă, drumul a fost doar plombat, însă acum lucrările sunt de o mai mare anvergură şi va fi asfaltat în întregime până la ieşirea înspre Meghişa din Viile Satu Mare. Tronsonul de drum până la Meghişa va fi întreţinut şi sperăm că anul viitor va fi şi asfaltat”, a mai precizat Mircea Govor. Totodată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai adăugat că până în 2016, la finalul mandatului actualei conduceri a instituţiei, se are în vedere asfaltarea a peste 150 de km de drum judeţean.

    La rândul său, preşedintele Adrian Ştef a precizat că drumul Satu Mare – Viile Satu Mare este o arteră importantă atât pentru municipiul cât şi pentru judeţul Satu Mare, intens circulat dar foarte îmbătrânit, iar aceste lucrări trebuiau făcute. “Cetăţenii din Viile Satu Mare ne-au solicitat de mult timp reabilitarea acestui drum şi în cele din urmă am reuşit să găsim resursele financiare pentru reabilitarea sa. De asemenea, în această perioadă se află în plină desfăşurare lucrări de reabilitare a drumurilor judeţene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală”, a mai spus Ştef.

    De asemenea, fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, consideră că investiţia este pe deplin justificată, mai ales dacă se ţine cont de faptul că traficul pe acest tronson de drum este foarte mare, şi a felicitat conducerea Consiliului Judeţean pentru începerea lucrărilor. Atât primarul cât şi viceprimarul comunei Viile Satu Mare, Szucs Szabolcs, respectiv Tiberiu Pintea, au mulţumit conducerii Consiliului Judeţean pentru demararea lucrărilor de asfaltare a acestui drum.

    Aproape 11 km de drum asfaltat
    Potrivit directorului tehnic executiv din cadrul Consiliului Judeţean, Ioan Şereş, în total vor fi asfaltaţi 10,8 km de drum judeţean cuprins între Aeroclubul Satu Mare şi ieşirea înspre Meghişa din Viile Satu Mare. Sunt executate lucrări de tăieri acostament, plombări cu mixtură asfaltică, de înlocuire a fundaţiei acolo unde este necesar, de înlăturare a denivelărilor şi făgaşelor şi de acoperire a drumului cu un covor asfaltic. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 2,68 de milioane de lei, bani proveniţi de la bugetul Consiliului Judeţean, iar lucrările sunt executate de firma Tehnic Asist. Se preconizează că lucrările de reabilitare a acestui tronson de drum vor fi finalizate în cel mult o săptămână.

    Şoferii care treceau prin zonă îşi exprimau satisfacţia că, după mulţi ani, este reparat şi acest drum. “În sfârşit, face cineva ceva cu acest drum. De 30 de ani nimeni nu a făcut nimic aici, iar drumul a devenit impracticabil. Sperăm că vom putea circula în condiţii normale de acum înainte”, a spus unul dintre ei.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE