More

    Votul fiecăruia contează

    Sătmărenii trebuie să conştientizeze că fiecare vot este important la scrutinul electoral de duminică, indiferent dacă vorbim despre alegerile europarlamentare sau de cele parţiale din Colegiul 2. Alegerile europarlamentare reprezintă o şansă oferită alegătorilor de a influenţa componenţa Parlamentului European pentru care fiecare stat membru, având propriile legi electorale, îşi stabileşte data la care oamenii vor putea să îşi exprime votul în perioada de patru zile dedicate acestor alegeri europarlamentare. România are stabilită data de 25 mai pentru votarea celor 32 de deputaţi români care să ne reprezinte în Parlamentul European, zi care se va încheia cu anunţarea rezultatelor din toate cele 28 de state membre în cadrul ceremoniei speciale organizate la sediul din Bruxelles al Parlamentului European. Noua majoritate politică rezultată în urma alegerilor va elabora legislaţia europeană în următorii cinci ani în domenii cum ar fi piaţa unică sau libertăţile cetăţeneşti. Parlamentul, singura instituţie a Uniunii ai cărei membri sunt aleşi prin vot direct, reprezintă un pivot al sistemului decizional al Uniunii şi se află pe picior de egalitate cu guvernele naţionale în ceea ce priveşte aproape toată legislaţia UE.

    Din păcate, mulţi sătmăreni consideră că nu are importanţă cine o să reprezinte România în Parlamentul European şi preferă să nu se implice în politică însă îşi doresc să locuiască într-un oraş european. Ce poate fi mai plăcut decât să beneficiem de educaţia necesară la noi acasă şi de locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi?Acest lucru ar însemna viaţă, culoare, dezvoltare! Legile votate aici sunt valabile în toată Uniunea şi, implicit, în România. Apoi, este foarte important ca ţara noastră să aibă reprezentanţi puternici în Parlamentul de la Bruxelles care să susţină cauza României. Cu alte cuvinte este foarte important cine este ales europarlamentar.

    Nu dorim să diminuăm nici importanţa alegerilor parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul nr. 2. Trebuie să o spunem deschis că cetăţenii care trăiesc în acest colegiu, cel puţin deocamdată, nu sunt reprezentaţi de nimeni în Parlamentul României. Acesta este şi motivul pentru care cei peste 65.000 de cetăţeni trebuie să se prezinte duminică la vot. Să-şi aleagă omul care îi va reprezenta în Parlamentul României. Statul acasă şi nepăsarea nu este o soluţie. Procesul de vot nu durează mai mult de cinci minute, iar secţiile de votare sunt cât se poate de aproape de fiecare locuinţă. Exemplul de gândire de genul “oricum votul meu nu contează” trebuie înlăturat. Ce s-ar întâmpla dacă fiecare ar gândi la fel şi nimeni nu s-ar mai duce la vot? Mai mult decât atât, dacă sătmărenii nu se duc să voteze, o să le decidă soarta alţii, care se vor duce la vot. De aceea trebuie să conştientizăm cu toţii că fiecare vot contează, chiar şi până la ultimul. Să ne rupem zece minute din viaţa noastră şi să ne prezentăm duminică la urne şi să votăm. Este dreptul nostru, şi trebuie să ne folosim de el.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE