More

    Tăşnădenii şi careienii s-au mobilizat la urne

    10405557_557454331030361_19

    Scrutinul pentru desemnarea reprezentanţilor României în Parlamentul European s-a desfăşurat fără probleme sau incidente semnificative în zona Carei-Tăşnad. Dacă în mediul urban cetăţenii au înţeles importanţa acestor alegeri, în mediul rural potenţialii votanţi au ales să îşi caute alte îndeletniciri, profitând de vremea frumoasă. Singura excepţie s-a înregistrat la Căuaş, unde peste jumătate dintre localnicii cu drept de vot au decis să şi-l exercite.

    Tăşnadul, în top
    Cei mai mulţi cetăţeni din această regiune care au decis să iasă din case pentru a vota au fost cei din Tăşnad. Fără incidente şi cu simţul responsabilităţii, tăşnădenii au fost în topul regiunii din acest punct de vedere. Deşi s-ar fi putut relaxa la ştrandul din localitate, prima dată aceştia au decis să voteze. În topul secţiilor din Tăşnad, cel mai mare număr de voturi a fost la secţia nr. 114, din incinta Casei de Cultură. Faţă de celelalte scrutine, la ştrandul termal din Tăşnad nu s-au întocmit liste suplimentare în incinta acestuia.

    Şi careienii au ieşit la vot
    Deşi careienii s-au dovedit disciplinaţi, fiind prezenţi într-un număr destul de mare la urne, nu au reuşit să îi depăşească pe cei din Tăşnad. Cu toate acestea, i-au depăşit pe cei din mediul rural, cu o medie de până la 30%. Numărul celor prezenţi la vot a crescut după prânz, ultimul val de alegători prezentându-se la urne în jurul orelor 18.00-19.00. Cea mai mare prezenţă s-a înregistrat la secţia nr. 78 din incinta Şcolii generale nr. 1, unde din 1718 persoane de pe listele permanente şi-au exprimat opţiunea electorală circa 20% dintre acestea. A urmat secţia nr. 82 de la Şcoala nr. 3, unde procentajul a fost undeva la 19%, la fel ca şi la secţia nr. 76 de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu.

    Prezenţă slabă la Doba
    Pe lista secţiei de votare nr. 192 din Doba s-au aflat 1003 persoane cu drept de vot. Prezenţa la urne a fost însă dezamăgitoare, doar 16% fiind cei care au decis să participe la acest scrutin până în jurul orei 18.00.

    La polul opus s-au aflat cetăţenii din Căuaş, care au înregistrat un procentaj de peste 45% deja la ora 17.00

    În celelalte localităţi din regiune, aici amintim Moftinu Mic, Sânmiclăuş, Domăneşti, Moftinu Mare, s-a înregistrat un procentaj mediu de 20%, în jurul orei 17.00.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE