More

    Sătmărenii au ieşit la vot după-amiază la europarlamentare

    europarlamentare

    Primele ore ale scrutinului pentru alegerile europarlamentare nu au adus foarte mulţi sătmăreni la urne, însă aceştia au ieşit în număr mai mare la vot după-amiază, după terminarea slujbelor în biserici. Din fericire, la acest scrutin nu au fost înregistrate incidente.

    Prezenţă scăzută dimineaţa
    În prima parte a zilei de ieri, numărul sătmărenilor care s-au prezentat la secţiile de votare pentru alegerile europarlamentare a fost destul de scăzut. Astfel, la Secţia de votare nr. 8, amenajată în incinta Şcolii Gimnaziale “Lucian Blaga”, până la ora 13.00 s-au prezentat la urne circa 200 de persoane din cele 1.472 înscrise pe listele electorale permanente, iar la Secţia de votare nr. 4, de la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” s-au prezentat doar 160 de persoane din cele 1.448 înscrise pe listă.

    Un număr ceva mai mare s-a înregistrat la Secţia de votare nr. 12, de la Şcoala Gimnazială “Octavian Goga”. Astfel, potrivit celor declarate de preşedintele secţiei, până la ora 13.00 s-au prezentat la urne 237 de alegători din totalul de 1.533 înscrişi pe listele electorale permanente.

    Sătmărenii au mers la vot după slujba din biserici
    După-amiază, în special după ce slujbele din biserici au luat sfârşit, sătmărenii s-au prezentat în număr mai mare decât la precedentele alegeri pentru Parlamentul European. Astfel, la Secţia nr. 69 de la Şcoala “Constantin Brâncoveanu” s-au prezentat, până la ora 15.00, 425 de persoane din cei 1.689 de votanţi, iar la Secţia nr. 8, până la ora 17.30, au votat 300 de alegători din cei aflaţi pe liste. O creştere semnificativă s-a înregistrat la Secţia nr. 4, unde până la ora 17.30 au votat 302 sătmăreni din cei arondaţi secţiei respective. Un număr destul de mare de votanţi s-a înregistrat şi la Secţia nr. 12, unde s-au prezentat 365 de alegători. Şi la Secţia de votare nr. 6 din incinta Şcolii “Ion Creangă”, sătmărenii şi-au făcut datoria, întrucât numărul alegătorilor a crescut până la 395 din cei 1.388 înscrişi pe listele electorale permanente.

    Un număr foarte mare de alegători s-a înregistrat la Secţia de votare 24 de la Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade”, unde până la ora 18.00, au votat 442 de alegători din cele 1722 de persoane înscrise pe liste.
    Preşedinţii respectivelor secţii de votare au declarat că nu au avut loc incidente pe parcursul derulării votului.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE