More

    BPN al PNL a decis dizolvarea PNL Satu Mare

    pnl

    Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PNL şi Organizaţia Municipală Satu Mare a PNL au fost dizolvate ieri în urma unei decizii a Biroului Permanent Naţional al Partidului Naţional Liberal. Pentru a se asigura interimatul, deputatul Romeo Nicoară a fost numit noul președinte interimar al Organizației Județene Satu Mare a PNL. Fostul preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PNL, acad. dr. Virgil Enătescu, a confirmat că ambele organizaţii au fost dizolvate, fostelor conduceri fiindu-le imputată reprimirea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în partid. Virgil Enătescu a mai declarat că scorul partidului, considerat foarte slab, a fost fatal. Mai exact, în judeţul Satu Mare PNL a obţinut la alegerile europarlamentare un scor de 6,32%.

    Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PNL şi Organizaţia Municipală Satu Mare a PNL au fost dizolvate ieri în urma unei decizii a Biroului Permanent Naţional al Partidului Naţional Liberal.

    Fostul preşedinte interimar al Organizaţiei PNL Satu Mare, acad. dr. Virgil Enătescu, a declarat că ambele organizaţii care au votat pentru reprimirea lui Călin Popescu Tăriceanu în partid au fost dizolvate. “Eu am un mesaj de unitate, dar asta nu se poate, mereu se fac aripioare, iar aripioarele sunt înghiţite de alţii. Ambele organizaţii – organizaţia municipală şi cea judeţeană a PNL Satu Mare – au fost dizolvate pentru că au votat reprimirea lui Tăriceanu”, a declarat Enătescu. Mai mult, fostul preşedinte interimar al PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, susţine că nu exista altă soluţie decât dizolvarea conducerii organizaţiei judeţene ca urmare a scorului slab, pe localităţi fiind între 5% şi 10%, iar la nivel judeţean, PNL a obţinut la europarlamentare un scor de 6,32%. “Se pare că nu există altă soluţie când nu reuşeşti să-ţi îndeplineşti sarcinile, unii merg spre stânga, alţii spre dreapta. Exista un interimat al doamnei Norica Nicolai, dar ea fiind în campanie electorală, eu cel mai respectat, decan de vârstă, m-au pus într-un fel de interimat provizoriu, dacă se poate numi aşa, până la alegeri. Am fost un fel de kamikaze” a declarat liderul interimar. “Unii sunt dezamăgiţi, dar nu foarte mulţi, alţii ar dori protecţie, fiecare cu interesul său personal. Interesul meu este de a rămâne unit partidul, să fie de dreapta, a conchis Virgil Enătescu.

    Deputatul Romeo Nicoară a devenit noul președinte interimar al Organizației Județene Satu Mare a PNL, după ce Biroul Politic Național a dizolvat luni organizația județeană. El va conduce organizația până la organizarea unei conferințe județene și va avea principala misiune de a reorganiza filiala sătmăreană. Sătmărean de origine, Romeo Nicoară, 42 ani, este deputat PNL de București, iar în legislatura trecută a fost senator de Teleorman.

    Fostul preşedinte liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că actuala conducere a PNL este demisionară şi nu mai are legitimitate, şi a anunţat că, din punctul său de vedere, contestă legitimitatea unor decizii luate în Delegaţie, privind interzicerea unor alianţe. Tăriceanu a spus că unul dintre colegii săi, Ludovic Orban, a contestat calitatea sa de membru al PNL, şi i-a cerut preşedintelui Crin Antonescu să supună la vot acest lucru, cu toate că nu Delegaţia Permanentă a partidului stabileşte calitatea de membru a cuiva, ci statutul. El a mai spus că s-a supus la vot şi s-a aprobat propunerea lui Ludovic Orban, astfel că a părăsit şedinţa. “Lucrurile acestea mi se par cu totul şi cu totul dintr-un film ireal. Pentru că astăzi, PNL, în loc să încerce să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului, să decodifice mesajul electoratului, cu o conducere care a fost delegitimată prin rezultatul votului, continuă să ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul lui”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Legat de legitimitatea unor astfel de decizii care angajează partidul pe termen mediu şi lung, e la spus că o contestă, arătând că actuala conducere a partidului, în frunte cu Antonescu, aşa cum a făcut în ultimii ani, nu face altceva decât să ia decizie greşită după decizie greşită. “Se înscrie pe aceeaşi linie, dovedeşte că nu a învăţat nicio lecţie din rezultatul alegerilor”, a mai spus Tăriceanu, precizând că “toate consecinţele se vor agrava”. “Am trecut în cariera mea politică şi prin alte momente dificile, nu mă sperie acest lucru, eu continui să-mi susţin ideile şi principiile, aşa cum am făcut-o de 20 de ani”, a arătat Tăriceanu.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE