More

    Stâlpii putrezi din centrul Sătmarului, un veritabil pericol public

    stalp

    Şoferul unui autocar înmatriculat în Germania care încerca să parcheze în faţa Catedralei Romano-Catolice din Piaţa Libertăţii a scos la iveală un pericol enorm pentru siguranţa sătmărenilor. Mai exact, şoferul autocarului a agăţat cu trapa de aerisire un cablu care era ancorat pe un stâlp de iluminat public, antrenând cu o lejeritate debordantă prăbuşirea acestuia. Doar Divinitatea a făcut ca în zonă, intens circulată, să nu se afle niciun pieton. Mai puţin norocoasă a fost proprietara unui autovehicul, stâlpul prăbuşindu-se exact pe maşină. Femeia s-a ales cu spatele maşinii distrus, dar nu ştie încă pe cine va acţiona în judecată pentru a-şi recupera pagubele.

    Reprezentanţii Primăriei Satu Mare susţin că stâlpii au fost concesionaţi către Electrica, în timp ce reprezentanţii Electrica se spală pe mâini şi spun că stâlpii se află în proprietatea administraţiei locale. Imediat la fața locului au apărut primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, și administratorul public Dan Băbuț, care au concluzionat că vinovați sunt cei de la Electrica, dispunând măsuri urgente de remediere a situaţiei. “Stâlpii sunt ai Electrica şi vom purta o discuţie foarte serioasă cu conducerea societăţii. Toţi stâlpii din centrul municipiului sunt putrezi şi aşa nu se mai poate continua. Trebuie să se intervină de urgenţă, vom avea grijă să se facă lucrări urgente”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

    Ajunşi la faţa locului, trei angajaţi ai Electrica au refuzat să intervină pe motiv că nu posedă instrumentele necesare. Este clar că în aceste condiţii vinovatul nu poate fi doar natura, ale cărei forţe au dus la compromiterea bazei stâlpului în cauză. Cel mai probabil că proprietara autovehiculului va rămâne doar cu paguba, pe care se pare că va trebui să o suporte din propriul buzunar.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE