More

    USL a câştigat alegerile în judeţ

    psd

    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, şi preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD şi directorul judeţean de campanie al PSD, Raul Băbţan, au susţinut ieri o conferinţă de presă, ocazie cu care au demonstrat că voturile obţinute de PSD şi PNL la alegerile europarlamentare clasează fosta şi viitoarea alianţă pe primul loc în opţiunile sătmărenilor. De asemenea, Mircea Govor a precizat că Uniunea Social Liberală va câştiga fără nicio problemă alegerile următoare, aşa cum a făcut-o în Colegiul 2, acolo unde candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, susţinut de PNL, respectiv Ovidiu Silaghi, a obţinut postul de deputat. “Mulţumiri tuturor sătmărenilor pentru sprijinul şi pentru votul acordat formaţiunii politice”, a concluzionat Mircea Govor.

    Calcule politice
    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a ţinut să declare răspicat faptul că: “Faţă de precedentele alegeri europarlamentare am avut o creştere cu 8%, ceea ce nu este puţin lucru la nivelul judeţului Satu Mare, unde, după cum ştiţi, UDMR, mai bine spus populaţia maghiară, este aproape 40%”. Liderul social-democrat a ţinut să facă şi o serie de precizări în legătură cu modul în care a fost interpretat rezultatul alegerilor de duminică. “În Colegiul 2 a câştigat alianţa noastră, acolo a fost lupta adevărată. Am văzut anumite discuţii, am văzut anumite ştiri de presă că UDMR este peste USL. Este o mare greşeală şi îi rog pe toţi cei care ştiu aritmetică să facă un calcul simplu. În Colegiul 2 am candidat împreună cu PNL, fostul şi viitorul USL, dar am mers pe sigla PSD-UNPR-PC şi cu candidatul Ovidiul Silaghi. Acolo am avut un scor cu 7% peste UDMR. La nivel judeţean am mers pe PSD. PNL a votat cu candidatul lor la nivel judeţean. Dacă mergem separat şi adunăm votul PSD, votul PNL şi votul pentru Mircea Diaconu, pentru că eu consider că voturile au fost luate de la PSD şi PNL, atunci diferenţa este alta. Dar aici nu a fost o competiţie între USL şi UDMR la nivel judeţean. Am mai spus-o şi o spun. Când vom candida pe USL vă asigur că nu va fi nicio problemă. În 2016 se va candida pe USL şi vom câştiga fără nicio problemă, cum s-a întâmplat şi în Colegiul 2”. Mircea Govor a ţinut să sublinieze că nu există animozităţi între reprezentanţii PSD şi cei ai altor formaţiuni politice, în special UDMR sau PDL, fiind vorba doar despre o competiţie electorală.

    Apel către sătmăreni
    Mircea Govor a lansat un apel către sătmăreni, exprimându-şi optimismul că electoratul nu îşi va mai irosi votul în favoarea altor formaţiuni politice, ale căror candidaţi ar fi animaţi doar de interese personale. “S-a văzut că electoratul este împărţit în judeţ. Electoratul românesc îşi împarte voturile în şase sau şapte partide, astfel că normal UDMR este avantajat. Nu este nicio problemă, pentru că în democraţie fiecare votează cu cine doreşte şi aşa este normal. Dar aici vreau să fac un apel în perspectivă: este păcat să se risipească voturile pe anumiţi candidaţi mărunţi, traseişti politici, care umblă să îşi caute un loc doar pentru a se face cunoscuţi. Sper că în perspectivă sătmărenii vor şti să cântărească mai bine, iar voturile vor fi grupate înspre PSD, pentru că aşa este normal. Noi vrem binele acestui oraş şi al acestui judeţ. Sunt bucuros că la nivel naţional Alianţa PSD-UNPR-PC a fost de departe lider. Mă bucur că perspectivele sunt foarte bune pentru la toamnă, şi sper ca Victor Ponta să devină preşedintele României”, a precizat preşedintele PSD Satu Mare.

    Mesaj de susţinere către PNL
    Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a transmis un mesaj de susţinere către partenerii liberali, sperând ca formaţiunea politică să poată depăşi cât mai curând impasul politic în care a intrat. “Sper ca PNL să reuşească să vină lângă PSD pentru a se reface USL. Aici, la Satu Mare, am văzut că sunt probleme în organizaţia PNL, dar eu sper că cei de aici, care au format USL, să reuşească să recâştige bătălia şi să se poată impune. Eu vreau să le mulţumesc lui Adrian Ştef şi Marcelei Papici pentru contribuţia pe care au avut-o pentru refacerea USL la Satu Mare. De asemenea, tuturor celor din PNL care au fost alături de noi în Colegiul 2. Oricum, PNL nu se poate debarasa atât de uşor de Ştef. Este preşedintele Consiliului Judeţean, să fim serioşi. Sper din suflet ca USL să funcţioneze”, a conchis Mircea Govor.

    Mulţumiri peste mulţumiri
    Mircea Govor a ţinut să sublinieze faptul că: “Am primit mesaj de la domnul Victor Ponta, care ne-a felicitat şi ne-a spus, pot să vă spun textual: Aţi fost foarte, foarte buni! Ne-a felicitat. Iar secretarul general Andrei Dolineaschi m-a sunat şi ne-a felicitat”. La rândul său, liderul social-democrat a ţinut să mulţumească familiei social-democrate care a pus umărul în campaniile electorale. “Mulţumesc în primul rând colegilor mei din partid, mă refer la cei care s-au ocupat de campania electorală. Mă refer la Raul Băbţan, care a fost directorul de campanie, la Radu Roca, care a fost director de campanie la municipiu, precum şi întregii echipe de campanie, formată în proporţie de 90% doar din tineri. Acesta este un semnal foarte important pentru noi, înseamnă că avem o pepinieră foarte bună în partid. Tinerii sunt speranţa noastră şi sunt ferm convins că vom putea conta în continuare pe ei. De asemenea, doresc să le mulţumesc tuturor colegilor din Biroul Permanent, vicepreşedinţilor, secretarilor. Le mulţumesc tuturor celor 20 de primari care formează echipa noastră, pentru că primarii sunt cei mai importanţi vectori ai noştri în judeţ. Îi asigur pe toţi că în persoana mea vor avea un sprijin permanent”, a arătat Mircea Govor. “Ca director judeţean de campanie al PSD şi ca preşedinte al Organizaţiei de tineret doresc să le mulţumesc sătmărenilor şi, în special, tinerilor, pentru sprijinul acordat şi îi asigurăm că vom trata cu responsabilitate şi seriozitate acest vot. Doresc să mulţumesc staff-ului de campanie şi tinerilor preşedinţi de organizaţii din judeţ”, a precizat preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD şi directorul judeţean de campanie al PSD, Raul Băbţan.

    “Sătmărenii, păcăliţi de comete politice”
    Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, a ţinut să evidenţieze modul în care adversarii politici i-ar fi păcălit pe sătmăreni, considerând că circa 33% din voturi ar fi fost irosite. “UDMR a ieşit în judeţ peste PSD pentru că cetăţenii au fost păcăliţi de aventurieri sau oameni fără valoare. PDL are un procent în municipiu de 6,71%. Au furat voturi. Ce poate să facă PDL pentru populaţie?! Nimic! Trebuie să reţină că pentru municipiu primarul poate să facă cele mai multe lucruri. Pentru judeţ pot să facă lucruri preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Nu PDL! A venit Dan Diaconescu exploziv, a fost un concert cu mii de oameni, cu ce s-a ales? A venit Diaconescu ca şi o a doua cometă, ca şi Băbăşan, care a candidat acum din partea altui partid. Eu sunt curios dacă candidează Băbăşan şi la prezidenţiale sau aşteaptă 2016 să îl concureze pe primar. Băbăşan este o cometă politică. Vine, îşi depune icrele şi pleacă. Dispare din peisajul politic. PNL – 4,58% pe municipiu, a mai apărut Diaconescu cu 9%, cealaltă cometă 7% şi, bineînţeles, independentul – 3%. Dacă facem o simplă socoteală, aceste voturi pierdute pentru cetăţeni înseamnă că circa 30% din populaţie a fost păcălită. Unii cumpăraţi. Ce pot să facă aceste partiduleţe pentru sătmăreni?! Eu fac apel la cetăţeni să nu se lase înşelaţi, pentru că votul este foarte important. De asta UDMR are 38,2%. Gândiţi-vă că aproape 33% din voturi s-au pierdut”, a precizat Dorel Coica.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE