More

    Mircea Marian, un “lider” duplicitar

    marian

    Atitudinea sfidătoare şi duplicitară a autoproclamatului lider al pensionarilor sătmăreni, şi anume Mircea Marian, a atins cote inimaginabile. Acesta s-a erijat ieri în funcţia de preşedinte al Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, în dauna subprefectului Altfatter Tamas. După ce a dat cuvântul după cum l-a tăiat capul, Mircea Marian şi-a permis să se plângă că pensionarii săraci au invadat ştrandul, după ce chiar el a cerut această facilitate. Acesta s-a simţit lezat că el şi gaşca sa de pensionari au fost deranjaţi de puhoiul de pensionari săraci. Şi ca meniul să fie complet, Mircea Marian s-a plâns că pensionarii nu sunt primiţi în cadrul Comisiei pentru siguranţa circulaţiei şi în cadrul Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică. Subprefectul Altfatter Tamas i-a atras atenţia că induce opinia publică în eroare, în condiţiile în care accesul pensionarilor a fost permis în limitele legii. Cu alte cuvinte, Mircea Marian vrea să se impună peste tot, să facă parte din toate comisiile şi comitetele, instituţiile şi serviciile.

    “Liderul” pensionarilor îi discriminează pe pensionari
    Autoproclamatul lider al pensionarilor sătmăreni Mircea Marian şi-a dat arama pe faţă în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. După ce a cerut ani la rând acces gratuit pentru pensionari în incinta ştrandului din Satu Mare, problema marelui lider autoproclamat al pensionarilor a fost tocmai…gratuitatea. Acesta a cerut impunerea unei taxe pentru ca pensionarii săraci să nu mai poată intra, pe motiv că “nu mai este loc în bazin”. Practic, prin impunerea unei taxe vor avea acces doar pensionarii cu venituri mai mari. Adică, gaşca sa de pensionari. Autoproclamatul lider are probleme chiar şi cu persoanele de etnie romă. “Odată cu gratuitatea la ştrand au venit toţi pensionarii foarte, foarte săraci şi ţiganii. Nu este loc în bazin. Vin la ştrand toţi neaveniţii, nu au nici costum de baie. Ar trebui să se impună o taxă, de cinci sau zece lei”, a declarat Mircea Marian.

    Subprefectul Altfatter Tamas s-a arătat total nedumerit de poziţia lui Mircea Marian, întrebând intrigat: “Nu dumneavoastră aţi cerut gratuitate?! Eu nu vă mai înţeleg. Oricum, de la 1 iunie taxa pentru pensionari va fi de zece lei, jumătate din biletul normal.” Mircea Marian şi-a continuat seria solicitărilor incredibile, declarându-se nemulţumit că nu este convocat de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi de către reprezentanţii ştrandului la rundele de negocieri privind stabilirea unor facilităţi pentru categoriile mai vulnerabile. “Nu am fost chemaţi de primar sau de cei de la ştrand când s-a negociat. Primarul nu ne-a întrebat şi pe noi”, a conchis Mircea Marian.

    Preşedinte peste toţi
    Deşi preşedintele Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice este unul dintre reprezentanţii Instituţiei Prefectului, în speţă ieri trebuia să fie subprefectul Altfatter Tamas, Mircea Marian s-a erijat în funcţia de preşedinte, dând cuvântul după cum a crezut el de cuviinţă. Mai mult, autoproclamatul lider al pensionarilor şi-a permis să intervină chiar şi peste cuvântul subprefectului Altfatter Tamas, care l-a atenţionat pe Mircea Marian. “Îmi permiteţi, vă rog, să termin ce am de spus?!”, s-a întrebat retoric Altfatter Tamas.

    Pentru că se află la cuţite cu actualul preşedinte interimar al Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Livia Haidu, nici aceasta nu a avut curajul să ia cuvântul pentru a nu tensiona şi mai mult atmosfera. În schimb, apropiaţii autoproclamatului preşedinte şi-au permis să ia cuvântul după bunul lor plac, spre stupefacţia tuturor.

    Vrea acces în unele comisii
    Unul dintre punctele preferate ale autoproclamatului preşedinte Mircea Marian este cel privind accesul apropiaţilor săi în Comisia pentru siguranţa circulaţiei şi în Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică. Crezând că toată lumea suferă de amnezie, Mircea Marian şi apropiaţii săi au declarat că deşi s-au făcut nenumărate cereri privind accesul pensionarilor în cele două autorităţi, acestora li s-ar fi îngrădit acest drept. Subprefectul Altfatter Tamas a intervenit providenţial, atrăgându-i atenţia lui Mircea Marian să nu denatureze realitatea. “Noi am solicitat poziţia Consiliului Judeţean, care v-a răspuns la acel moment. Din câte ştiu, vi s-a permis accesul”, a subliniat subprefectul Altfatter. Deşi legislaţia în vigoare le permite accesul reprezentanţilor comunităţii într-un anumit grad, Mircea Marian a solicitat drept de vot şi remunerarea reprezentanţilor pensionarilor.

    Oripilare generală
    Atitudinea din ultimii ani a lui Mircea Marian are accente tragi-comice. Foarte mulţi şefi de instituţii publice refuză să mai participe la şedinţele Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din cauza comportamentului autoproclamatului lider. Cei care mai participă o fac doar pentru că sunt obligaţi prin fişa postului. Din nefericire, în cadrul şedinţei de ieri s-a depăşit orice limită a suportabilului, majoritatea reprezentanţilor mass media părăsind în semn de protest şedinţa de lucru. Jurnaliştii au acuzat maniera discriminatorie în care este tratată problema pensionarilor cu venituri mici. Cum este posibil ca unui astfel de personaj, care nu mai este nici pe departe reprezentativ pentru pensionari, să i se permită şi să i se tolereze un astfel de comportament?!

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE