More

    Argint şi la echipe pentru CSM

    spada

    Secţia de spadă de la CSM Satu Mare a obţinut cea de-a doua medalie de la înfiinţare, chiar pe teren propriu. După argintul cucerit de Andrei Radu, marţi la proba individuală a Campionatului Naţional de spadă seniori de la sala Csipler, ieri (joi), în Superligă, gruparea sătmăreană a obţinut încă o medalie de argint.

    Superliga s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, unde fiecare a tras cu fiecare. CSM a pierdut o singură întâlnire, cea cu U Craiova care a făcut ca băieţii pregătiţi de antrenorul Francisc Csiszar să încheie concursul pe doi. Practic, CSM este nou promovată în Superligă, pentru că, până acum, Andrei Radu, Bertalan Arkosi, Adrian Szilagyi şi Adrian Pop au concurat pentru CS Satu Mare.

    Referitor la CS, în componenţă cu Lehel Nagy, decanul de vîrstă, Norbert Pall, Adam Macska şi Marton Szep au încheiat concursul pe locul opt, aceştia fiind calificaţi direct în Superligă.

    CSM a câştigat ieri manşele cinci, şase şi şapte după cum urmează: 45-20 cu LPS Craiova, 45-26 cu U Craiova 2 şi 45-20 cu UNEFS Bucureşti.

    De cealaltă parte, CS a înregistrat înfrângeri pe linie: 24-45 cu CSM Oradea, 30-45 cu CSU Tg. Mureş şi au fost aproape să producă surpriza în faţa campioanei, U Craiova, în faţa căreia sătmărenii au pierdut cu 43-45.

    Antrenorul Francisc Csiszar s-a declarat mulţumit de băieţi, în special de Adrian Szilagyi. “Sper ca această mutare la CSM Satu Mare să fie de bun augur. Aici vom avea condiţii mai bune pentru pregătire, aici ne referim bineînţeles la partea financiară“, a declarat antrenorul Csiszar.

    Ieri Adrian Pop a plecat la Bucureşti, unde participă la cursurile de antrenori, iar la finalul săptămânii viitoare, acesta, alături de colegul său Arkosi Bertalan, Simona Pop şi antrenorul Francisc Csiszar vor pleca spre Franţa, unde în perioada 7-14 iunie, la Strasbourg se desfăşoară Campionatele Europene. Ceilalţi sătmăreni care se vor mai afla la europene sunt Alexandru Nyisztor de la CSU Tg. Mureş şi Teofil Moisuc de la Timişoara.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE