More

    Veterinarii şi-au sărbătorit ziua la Satu Mare

    veterinar

    Ziua Naţională a Veterinarului a fost sărbătorită ieri şi la Satu Mare unde reprezentanţii profesiei s-au întâlnit pentru a discuta despre cele mai noi cercetări din domeniu şi pentru a premia veterinarii care au avut performanţe deosebite de-a lungul anului trecut. Peste 150 de veterinari, asistenţi şi personal auxiliar s-au adunat pentru a sărbători împreună Ziua Naţională a Veterinarului, fiind organizat cu această ocazie şi un simpozion.

    Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de către viceprimarul Radu Roca, care în calitate de medic veterinar a ținut să vorbească despre această zi importantă dedicată veterinarilor, sărbătorită în data de 15 mai. ”Această dată de 15 mai are o semnificație majoră deoarece în jurul acesteia s-a înființat prima școală sanitar – veterinară în țară și rețeaua sanitar veterinară s-a reorganizat în formă de direcție sanitar – veterinară. Toate aceste semnificații pe noi ne-au dus la o împlinire a profesiei prin care ne-am format, ne-am consolidat și am devenit un rol determinant în societatea românească”, a declarat Radu Roca.

    Prezent la eveniment, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuţa, a afirmat că speră ca evenimentul de la Satu Mare să devină o sărbătoare frumoasă pentru medicii veterinari. “Ne dorim să marcăm acest moment festiv într-un mod cât mai plăcut. În cadrul simpozionului vom discuta despre teme diverse pe care colegii noştri le-au solicitat”, a mai spus Dumuţa. În cadrul simpozionului s-a discutat tema privind patologia animalelor mari și bolilor la albine pentru o pregătire continuă a medicilor veterinari din județul Satu Mare. Aceasta a fost prezentată de către prof. dr. Liviu Oana și profesorul universitar Constantin Vasiu, invitați speciali din Cluj Napoca. După sesiunile de informare, medicii veterinari au fost invitaţi la o masă festivă. Tot atunci a avut loc şi decernarea diplomelor de merit pentru activitatea depusă de-a lungul anului trecut.
    Silvia Spanciu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE